Zanimljiva priča
61

Bajaga prije 30 godina svirao s Rammsteinom: Ma oni su bili nepoznati, neki luđaci s tri kombija

D. J.
Foto: Pixsell/ATA Images/Mateja Stanisavljević
Foto: Pixsell/ATA Images/Mateja Stanisavljević
Momčilo Bajagić Bajaga se prisjetio festivala na kojem je svirao s danas svjetski popularnim Rammsteinom.

"Ja sam svirao s Laibachom, s Rammsteinom prije jedno 30 godina na nekom festivalu u Sloveniji, kada su oni bili totalno nepoznati. I oni su bili kao 'eno neki luđaci iz Njemačke, idu s tri kombija'. U jednom se voze, u drugom je oprema, a u trećem su ronilačka odijela i one sprave za bacanje vatre. I svi smo bili u fazonu - šta im je?" ispričao je.

"A njima su Laibach bili idoli i tu se dogodi jedna nezgodna stvar po Laibach. Oni su tražili od organizatora da upoznaju Laibach. I ovi kažu kao: 'Ko je Rammstein?' I uglavnom, otkače ih. I poslije jedno dvije godine Laibach ono radi ovdje, ali Rammstein pravi veliku turneju po Europi, već su razbili maksimalno, i onda ovi iz Laibacha pitaju bi li mogli biti predgrupa. I ovi kažu: 'Naravno da ne'", dodao je.

Dotaknuo se Bajaga iskustva s Rammsteinom i u razgovoru s Brankom Rosićem u Velikim pričama.

"Svirali smo na jednom festivalu u Sloveniji, mislim Murska Sobota, i to je dva dana trajalo. Jednog dana su Slovenci svirali, drugi dan mađarski Kiss Tribute Band i došli su neki Nijemci s tri kombija. Pitam organizatoricu: 'Što će im tri kombija?', a ona kaže: 'U jednom se voze, u drugom je oprema, a u trećem su ronilačka odijela i benzin.' Kaže mi: 'Oni bljuju vatru'", prisjetio se Bajaga svog prvog susreta s Rammsteinom u podcastu Agelast.

"Sjećam se, ta ronilačka odijela nisu bila obična nego su to bili skafanderi. Stvarno nije bilo foliraže. Znam da je ovaj pjevač cimnuo benzin iz flajke i izbacio vatru. To nije baš naivno i možeš vrlo lako da se zezneš, da ti se vrati, ali on to već godinama radi i čini se da nije čak ni bradu oprljio. Evo, sad donose 10 tona benzina, ali to nije benzin ovaj što je za automobile nego je taj neki filmski. Gori i sve, ali nije otrovan. Ne bi donosili benzin, pošto ga i mi ovdje imamo, ali ovaj je neki specijalan koga ovdje vjerojatno nema", objasnio je.