Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koji bolan umjetnici? Pa kod nas još uvjek Deen prima platu od države.
Sta kaze na to Emir ChivasSDAbegovic
@milicija1sa Nooorooood znooooo!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Otjerala je SDA 500.000 radnika iz proizvodnje, inzinjera, vozaca, IT strucnjaka, doktora itd pa sto ne bi i umjetnike? Sa druge strane imaju oni svoje umjetnike koji su na listi budzetskih korisnika vec decenije kao Deen, Hari, Hanka itd i najvaznijeg im umjetnika lorda i ministra u pokusju sa trubacima sa Guice
@DirektUbrain klikbejt komentar.
@DirektUbrain SRBSKI BOTU.... ZNAS KO CE ABD DA POBJEDI NA IZBORIMA OPET? NIKO DO SDA ABD, JER NAS JE OPET IZVELA IZ BORBE KAO POBJEDNIKE! I JER JE PENCILIN ZA TAKVE KAO TI. Dzaba vam i silni novac koji SDP i Njihova stranka dobijaju od Srbije i od masona za podvale. DODJITE VISE SA DOKAZIMA, AKO ISTINU GOVORITE! ***
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Takve vani jedva cekaju 😂
Kakvi umjetnici
Kakva kultura, u ovom jadu i bijedi od drzave sto si veca seljacina, primitivac i kreten nekulturni to si prihvatljiviji i zanimljiviji drustvu.
Nismo mi zaslužili tako pametan potez, skidanja sa grbače lezihljebovića
Pa i uhljebi se spremaju za odlazak ,ništa čudno.Još malo pa će i dijaspora dobro razmisliti da li da dolazi jednom godišnje ili jednom u pet godina .
Umjesto da ovdje izražavate svoje nezadovoljstvo stanjem u kulturi, možda bi bilo bolje da ćešće posjećujete pozorišta i muzeje, umjesto da slušate narodnjake i obilazite koride, pa će predpostavljam i umjetnicima biti bolje...licemjeri
U ovoj usranoj zemlji svako ima pravo na neki glas, osim ljudi koji su listom ostali bez posla u branšama koje su do prije mjesec i po donosile realan novac! Ovaj tekst mi liči na priču, hajmo liječiti bolesniku od karcinoma mitesere! Halooo! Dobar dio ovih umjetnika je već na budžetu i imatće kakvu takvu platu, manju....ok. Šta je sa samohranom majkom koja je u hotelu ili restoranu ostala bez posla! Nemojte biti bezobrazni! Birajte teme i sugovornike u doba opšte ekonomske nesreće.
Nooorooood znooooo!
A narod kulturan u p.m Čevljanovići dominiraju svake godine, što nmg ove šuplje
Koji će nam, nek idu
Kad bi samo imenovali pokoji primjer tof slobod og umjetnika. I tu ima rasifurno razlika. Jel.se.misli na mozda ns Hari Mata Harija recimo kojo ubi pare i tako neke ili neke nepoznate ?
Bh umjetnici se ne bune što se po suvenirnicama prodaje neumjetnička roba iz Kine, ne bune se što kriminal izjeda kvazi-muzeje, ne bune se protiv nacionalizma i fašizma u BIH, itd., ali se bune ako nisu uhljebljeni na budžet! Dakle, o kakvim i kojim umjetnicima pričamo?! O inim što ne znaju napraviti nijedan kvalitetan film o zadnjem ratu?!
vala i nije neka šteta
Već niz godina od umjetnika se čuje glas samo kada se radi o budžetskom novcu kojeg tako silno žele. Umjetnici po mom shvatanju trebaju imati svemirske širine uma i kontinuirano kritički gledati na društvo. U BIH se umjetnici, naprotiv, žele uhljebiti i baviti politikom. Dakle, koji umjetnici i koja umjetnost?!
@kolorit IMAMO MI"UMJETNIKE"A LA FEDJA ISOVIC, KOJI SE JAVNO SMIJE BOSNJACIMA I IZRUGUVA NAM SE, IMA ON "REMEK DJELO"- LUD, ZBUNJEN, NORMALAN-NASTALO U BEOGRADSKOJ KUHINJI, KOJE JE DNO DNA"UMJETNOSTI"! DA SE TIM FGR DAA NOVAC ZA NEKI FILM, NAPRAVILI BI FILM O TOME KAKO SU BOSNJACI SAMI SEBE KLALI! SDP/NS FGR!
Sto se mene tice - tjeraj - ti tkz. samoprozvani "umjetnici" - poput deena i onog sto je dobio 100 hiljada KM a sisa drzavni budzet (zaboravio sam mu ime sad).. Kad su mogli freelancere koji su cist novac donosili u BiH rastjerati.. Neka i ove uhljebcine rastjeraju - apsolutno me ne smeta!