Kultura
42

Počela prodaja: Sarajlije i Sarajke čekali u redu na svoje karte za Sarajevo Film Festival

Piše: L. Č.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
SMS rezervacija ulaznica za sve filmove Sarajevo Film Festivala za korisnike HT Eronet mreže počela je u ponedjeljak, 3. augusta, a danas u 11 sati je u Bosanskom kulturnom centru počela prodaja pojedinačnih ulaznica.

"Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da ove godine i po ovom sistemu vlada mnogo veće interesovanje za programe Sarajevo Film Festivala. Tradicionalno, publika pokazuje najveće interesovanje za filmove iz programa Open Air, a ove godine bilježimo i veliki rast broja onih koji žele pratiti projekcije takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala, i naravno, Laško Summer Nights, za koje vlada veliko interesovanje publike. Već u prvih sat vremena, ulaznice koje su bile puštene za taj sistem rezervacije bile su u potpunosti rasprodate", izjavila je Altijana Marić, menadžerica press ureda Sarajevo Film Festivala.

Denis Salagić, student grafičkog dizajna, kaže kako su mu ove godine u fokusu dva filma, "The Lobster" sa Colinom Farrelom i "Son of Saul" jer je čuo dosta pozitivnih stvari o tom filmu.

"Ove godine je Sarajevo Film Festival uspio dovesti vrhunske umjetnike i filmove i mislim da će biti odlično", kazao nam je Denis.

Jedna od građanki koja je danas došla po svoje karte je i Sana Džubo, koja kaže kako je čekanje u redu svojevrsna tradicija i kako svake godine posjeti Festival kako bi pogledala neki od filmova.

"Atmosfera bude nezaboravna, čovjek se osjeti kao da je u New Yorku", kaže Džubo za Klix.ba i dodaje da će obavezno ići na otvaranje, a budući da je velika ljubiteljica muzike, pogledat će film o Pacu de Luciji.

"Sarajevo Film Festival je jedna pozitivna priča, ista takva atmosfera je bila u doba Olimpijade. Prijateljstvo, razgovor sa ljudima koje prvi put vidite, to se ne da riječima opisati i to je nešto lijepo što šalje pozitivnu sliku o ovoj jadnoj, napaćenoj državi", kazala je za Klix.ba Sana Džubo.

SFF