Centar za kulturu Sarajevo
0

Pitchwise: Sutra na programu "Zatvorenih očiju"

FENA
"Zatvorenih očiju"
"Zatvorenih očiju"
Predstava "Zatvorenih očiju" rađena po tekstu April De Angelis u režiji Lajle Kaikčije, rediteljke Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica, bitvće izvedena u sklopu programa Festivala ženske umjetnosti PitchWise na sceni Centra za kulturu Sarajevo u subotu, 10. septembra sa početkom u 20.00 sati. Fondacija Cure po šesti put organizuju ovaj festival na kojem je ulaz za sve događaje besplatan.

"Ovo je mala priča o ženama koje kroz terapiju razgovorom spoznaju sopstvene i tuđe strahove, zablude i predrasude, kao i želje i nadanja. Samo slušanje i prihvatanje tuđe različitosti je put ka empatiji i pomoći drugima. Likovi u ovom komadu su na putu spoznaje o sebi i drugima“, rekla je o predstavi rediteljka Lajla Kaikčija.

U predstavi igraju glumci i glumice BNP-a Zenica Uranela Agić-Burina, Sabina Kulenović, Lana Delić, Anđela Ilić, Saša Handžić i Nerman Mahmutović, te Igda Jarić, članica Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica.

Tokom narednih pet radnih dana, od 12. do 16. septembra, ansambl BNP-a će svakodnevno u nekoliko dnevnih termina izvoditi predstavu za djecu 'Mladi princ i istina' u Multimedijalnom centru Općine Novi Grad.

Općina Novi Grad, zajedno sa BNP-om Zenica želi ovu predstavu pokloniti djeci koja pohađaju osnovne škole i vrtiće na području ove općine.

Ulaz za sve izvedbe je besplatan, saopćeno je iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.