Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kul
ja sam eto zatucana bosanka i nije mi nista jasno na ovoj plavoj slici🙄neke oci,kosa,"uši"...ne bih ovo ukrala,nema tih para😆ozbiljna sam majke mi
Vrijednost slike je u tebi
Treba razumijeti sliku i značenje u historijskim okvirima u kojima je stvorena. Estetika nije jedina karakteristika umjetnosti. A odmah i komentar ispod o tome što je bio Rom i imao mnogo ljubavnica - jest. I bio je odvratan prema ženama općenito, teški šovinista štoviše. Mislim da ga to ne umanjuje kao genija, ali ga umanjuje kao čovjeka, bar meni.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Wikipedia. "Jedan od najvećih slikara, crtača i grafičara 20. stoljeća, jedan od osnivača kubizma, Španjolac Pablo Picasso ponosio se svojim romskim porijeklom. Slikar koji je stvorio više od 6 tisuća slika, skulptura i crteža i čija djela vrijde milijune ženio se dva puta i imao je mnogo ljubavnica."