Kultura
0

Picassova djela u Collegiumu Artisticumu

FENA
Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu, koja je ugostila remek djela Pabla Picassa iz njegovog pariskog muzeja, organizovala je promotivnu turneju povodom te postavke širom regije, a sutra će se predstaviti u Gradskoj galeriji Collegium artisticum Sarajevo.

Prezentacija izložbe održana je u Rijeci, Puli i Splitu, Mariboru, Ljubljani i Beogradu. Na izložbi, koja je otvorena do 7. jula, moguće je vidjeti 49 slika i sedam skulptura, te 51 fotografiju.

Slike, skulpture i fotografije hronološki predstavljaju faze umjetnikovog rada: plavi i ružičasti period, protokubizam i istraživanja Afrike, amblematske radove sintetičkog kubizma, “klasični” period, nadrealističku fazu, te kasne slike.

Picassova izložba dio je međunarodnog projekta Hrvatske i Francuske, čiju su realizaciju pokrenule Galerija Klovićevi dvori i pariski Musée National Picasso. Uz press konferenciju prikazivat će se video prezentacija izložbe i fotografije s otvorenja.

Novinari i građani pozvani su na otvoreni razgovor s kustosicom izložbe, direktoricom Galerije Klovićevi dvori Marinom Viculin te organizacijskim timom koji će odgovarati na sva pitanja vezana uz izložbu, kaže se u sopćenju Gradske galerije Collegium Artisticum.