Nagradna igra
0

Osvojite besplatne ulaznice za spektakl Evropa danas

Sarajevo-x.com
East West Centar i portal Sarajevo-x.com poklanjaju po jednu besplatnu ulaznicu za spektakl Miroslava Krleže "Evropa danas" u režiji Harisa Pašovića za šest najsretnijih čitatelja.

Ako želite učestvovati u nagradnoj igri i osvojiti besplatne ulaznice pošaljite vaše ime, prezime i tačan odgovor na nagradno pitanje na email [email protected].

Nagradno pitanje glasi:

Koje godine je Miroslav Krleža napisao svoj esej "Evropa danas"?

Nagradna igra traje do 20. aprila kada će biti objavljena imena dobitnika. Ulaznice važe za predstavu koja će se igrati u 21 sat.

Sretni dobitnici će naknadno biti obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Predstava će biti održana 28. aprila u Olimpijskoj dvorani Zetra, a zbog velikog interesovanja publike igrat će se dvije predstave i to u 19:00 i 21:00 sati.

U predstavi "Evropa danas" igraju Miki Manojlović, po mnogima najveći balkanski glumac ikad, koji Krležinu misao pretvara u život i Edward Clug, nova evropska koreografska zvijezda i višestruko nagrađivani internacionalni plesač.

U predstavi uživo svira 16 kompozicija slovenački kultni avangardni bend “Laibach”, evropski klasik, te jedna od najkontroverznijih muzičkih grupa sa ex-jugoslovenskih prostora i inspiracija svjetski poznatim bendovima kao što je Rammstein.

Dramaturginja predstave je Dubravka Vrgoč, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih. Asistent reditelja je Bruno Lovrić. Dizajneri za predstavu su sarajevski dizajner Enes Husejinčehajić i slovenački dizajnerski duo "Nejaka". Producenti su Ismar Hadžiabdić, izvršni producent East West Centra Sarajevo i Danilo Rošker, direktor SNG Maribor.

Predstava "Evropa danas" je koproducentski projekat East West Centra, Slovenskog narodnog gledališča Maribor i Evropske kulturne prijestolnice Maribor 2012.