15. SFF
0

Očekuje se rekordan broj posjetitelja

Sarajevo-x.com
Foto: SFF
Foto: SFF
Direkcija Sarajevo Film Festivala objavila je da, bez obzira na tešku finansijsku situaciju, prodaja ulaznica za programe SFF-a nikad nije išla bolje.

"S ponosom možemo objaviti da će ovogodišnji Festival oboriti rekord posjećenosti u odnosu na prethodne godine", saopšteno je iz direkcije SFF-a, koji ove godine doživljava jubilarno 15. izdanje.

U prilog tome da će Festival ove godine imati rekordan broj posjetitelja govori i činjenica da su kapaciteti hotela Evrope, oficijelnog hotela partnera SFF-a, kao i ostalih devet hotela partnera, u potpunosti ispunjeni.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival, koji sutra otvara svoja vrata, u devet dana će posjetiti oko 1.050 gostiju, dok će Festival pratiti 700 akreditovanih novinara sa svih strana svijeta.

"Uzevši u obzir ovogodišnje interesovanje za sve programe SFF-a, te broj prodatih ulaznica, kao i činjenicu da vlada izuzetno interesovanje publike za prateće programe Festivala, s pravom možemo zaključiti da će 15. Sarajevo Film Festival u svim segmentima nadmašiti svoja prethodna izdanja, te da nas očekuje vrlo intenzivnih i uzbudljivih devet festivalskih dana", stoji u saopštenju direkcije SFF-a.