Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje da urade nasipe protiv poplava! Andric moze da ceka jer je njemu svejedno vjerujte!
Haj sta se lozite , tu je pivnica umjesto muzeja svrnes na vopi :-)
SKENER!
Smješno, pa šta se čekalo jel da kuća prokisne pa da se neko pohvali kako je stavio 100 komada ćerpića na krov, ma fuj, a znaju se svi natezati čiji je Ivo nobelovac i ko na njega polaže neko pravo. Ma sikter. Afidersum.
Nobelovu nagradu koju je dobio odlučio je pokloniti za unapređenje bosanskohercegovačkog bibliotekarstva. U pismu koje je 17. maja 1962. godine uputio Savjetu za kulturu Bosne i Hercegovine on je napisao: "Želim da obavijestim Savjet za kulturu NR Bosne i Hercegovine da sam odlučio da Narodnoj Republici Bosni i Hercegovini poklonim pedeset posto iznosa primljenog na ime Nobelove nagrade. Moja je želja da se ova sredstva upotrijebe za unaprjeđenje narodnih biblioteka na području Bosne i Hercegovine." Nekoliko godina kasnije Andrić je poklonio i ostatak novca za unaprijeđenje bibliotekarstva u Bosni i Hercegovini.
I umrije i srbi posli da ga kradu,kad vise nemore da govori i Sam da se Brani...
od ovih koji pljuju po Ivi Andricu, ima li iko da je procit'o, ne knjigu, nego stranicu bilo koje Andriceve knjige? pika se i sadrzaj... :)
30 milja? Hahahaha, e pa stvarno ne znam vise da li da se smijem ili sta ? Neko ce fino da profitira minimalno 20 milja.
Easy money.
Ciju kucu obnavljate iz drzavne kase? Nek mu rodbina obnavlja ili vlada Srbije svakao je njihov vazal citav zivot bio!!!
Svaki bošnjak treba da pročita roman "na drini ćuprija"
andrić je pisao istinu... to što bošnjacima ne odgovara istina, to je drugi par cipela...
Tipično za BiH. Neki novi Andricgradovi i nova istorija se konstruisu tamo daleko, a ono stvarno i originalno se zapusta, ignorise te na kraju počne i prokišnjavati.
gradovi pod vodom, al se krov popravlja
vidi kod nobelovca prokisnjavala kuca za moju onda nije ni cudo
Sam je kriv sto je napisao istinu o nastanku i postanku danasnjih tkz bosnji. Svjet ga nagradio najvecim svjetskim priznanjem a od bosnja tek sad krov.
koja rodna kuća,prvo nek' se kaže ko mu je ćaća!
30 000 hiljada samo za krov? Za te pare se može napraviti solidna dvospratna kuća.
Vidi, u pravu si. Stvarno povelika cifra za krov...
Baš sam skoro gledao, najskuplji crijep je 3,6 km po komadu. Neka ima hiljadu komada, plus ruke to je negdje oko 5 - 6 hiljada maraka.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nobelovac Ivo Andrić: “Mene također ova sredina smrada, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni."
I Andrić znao potegnut, šta ćeš.................:)))
Nikako da nađem priliku da odem tamo...
Aj oticemo jaiti skupa...
Treba je zapaliti a ne obnoviti.................peder i pedofil Ivo je bio začetnik genocida nad Bošnjacima..............
kako boli istina :)))
Naravno da sam rekao istinu........samo u idućem sukobu izdrkanog srpskog naroda će biti u jamama i masovnim grobnicama kunem ti se .....................SMRT nakaradnoj izdrkotini RS i svim srbima koji misle da ta izdrkotina treba da postoji
PRIKAŽI ODGOVORE (2)