Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
De nek taj što preksutra slavi fašističko utemeljenje RS dodirne prvo vrata Istorijskog i Zemaljskog muzeja pa nek spusti po par stotina hiljada maraka iz budžeta...
Pomoću kojih trikova je ovaj komunistički obavještajac/UDBaš kompetentan da ocjenjuje bilo šta u vezi kulture i umjetnosti?????????
sarajevo je festivalski grad zahvaljujući i sarajevskoj zimi koja je utemeljila novi odnos publike i umjetnika .sretno.
hvala svima koji podržavaju zimu. zima je otvorena za sve umjetnike i institucije.ja sam fan.
...usput...evo, pratim kada ćete me brisati :))
...ofirnih li komentara :))...k'o kad hvale lagumdžiju...
naša manifestacija kulture i duha uzinad dušmanima i novokomponovanim gazdama.
da nije bilo ministara i njihovih gospođa iz provincije u sarajevu danas bi se druga pjesma pjevala.ima ipak još sarajlija koji vole svoj grad i svijet kojem pripadaju.zima na hrabri i pruža nadu dasve nije uništeno što je dobro u nama.
A ko financira taj festival? Koliko se drzavnih-narodnih para potrosi za taj festival? U svijetu krize i u drzavi kakva je nasa, normalno bi bilo te pare utrositi za nesto drugo. Ako taj festival nije sam po sebi ekonomski odrziv onda ga treba ugasiti poput svijetla.
upredimo samo rezultate festivala sa drugima i vidjećo razliku u jednoj tački stvar.ovo je urbani festival .
ministarstvu koje je usvojilo i strategiju kulture i strategiju sporta treba dati sredstva i efikasne saradnike u entitetima i kantonima da može da radi na dobro naše zemlje.zima je primjer kojim možemo da se ponosimo.
mojizbor je sarajevska zima .neko voli a nko ne umjetnost .neko razumije a neneko ne razumije umjetnike.to je tako.jed zato po strani,ali objektivno zima je veliki događaj .
da je više vrhunskih festivala poput zime bilo bi bolje živjeti u našim gradovima
u mraku koji nam naprviše svjetlost sarajevske zime je neprocjenjiva.
šteta što koncert hol nije izgrađen na marijin dvoru.saajevska zima je napravila svjetski konkurs i dovela u središte grada najbolji projekat.taj su prostor zaposjeli vladari iz sjene i žele da unište sve i muzej i festival i svaki trag o kulturi .