Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super su mi ovi komentari, a da se uopste ne zna pozadine price kako su uopste neki eksponati dosli. Odnosno, kako su vlasti zemlje porijekla u velikoj mjeri unistavali arheoloska nalazista (tako npr. nalazista Pergamona u Maloj Aziji ili Istarska vrata na podrucju nekadasnje Perzije) i da su ih upravo njemacki istrazitelji spasili od unistenja.
... i tocno je - sta ima Egipatska Nefreteta da radi u Berlinu... Njemacka se trsi svojom demokracijom - a vamo OCITO pokrala Egipat i sad nece da mu vrati ono sto i pripada.... Sramota- ja sam ljubitelj Muzeja- necu \"Novi Muzej\" otici da pogledam... iz principa dok se Nefreteta ne vrati tamo gdje joj je domovina... ako je i bila u izbjeglistvu - sada bi bilo vrijeme da se vrati... Tako je i sa nama ljudima...