Kultura
44

Na otvaranju Vijećnice Sarajevska filharmonija će izvoditi filmske klasike

Klix.ba
Na koncertu ispred zgrade Vijećnice Sarajlije će moći uživati u zvucima poznatih numera iz nezaboravnih filmskih klasika

Klasici u neklasičnoj izvedbi - ovako bi se mogao najaviti koncert koji će 9. maja, povodom otvaranja obnovljene zgrade Vijećnice, Sarajlijama pokloniti Sarajevska filharmonija.

U sklopu aktivnosti približavanja svijeta simfonijske muzike građanima, realiziranih u saradnji sa USAID-Sida FIRMA projektom, Sarajevska filharmonija će izvesti desetak muzičkih tema iz kultnih svjetskih filmova, a "Kum“, "James Bond“ i "Ratovi zvijezda“ samo su neki od njih. Koncert će biti izveden sa početkom u 19 sati, na otvorenoj sceni Vijećnica i prilika je za građane svih dobi da uživaju u muzici iz njihovih omiljenih filmova.

"Zadovoljstvo nam je nastupiti za građane na ovaj značajan dan, 9. maj. To je dan koji nosi jaku simboliku - pobjede nad fašizmom, proslave dana Evrope i povratka možda najvažnijeg sarajevskog simbola – Vijećnice. Neka to onda bude i dan kada će svi građani imati priliku da slušaju koncert Sarajevske filharmonije,“ kaže Samra Gulamović, dirigent i direktorica Sarajevske filhramonije.

Poklon koji se jednostavno ne može odbiti, zar ne?