Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko koga levati? Svakako da je tragično kada NEČASNICI počnu da se pozivaju na SČAST. Dakle, ti isti izdavači svoje knjige \"izdaju\" u susjedstvu - i imaju OBRAZA da pričaju o \"IZDAJI\"!!!
Ovaj izvještaj je apsolutna fula. Prvo, Zakon o izdavačkoj djelatnosti postoji - u FBiH onaj stari iz SRBiH, kada je izdavaštvo i ličilo na nešto, a u RS čak i novi (od 2005.), koji uvažava sve bitne odredbe iz onog starog. Država, tj. vlast na svim nivoima već sada dosta pomaže, ali je nemoguće pomoći tolikom broju izdavača - više ih je od 1.000. Fondacija za bibliotekarstvo treba da pomogne bibliotekama, a ne izdavačima, knjižatima ili stamparima, kako se to sada radi.Sada se uzimaju knjige na metar od podobnih tzv. izdavača i šalju onima kojima ne trebaju.Nnajtragičnije je što je lani Svjetlost izdala samo 12 knjiga, Sarajevo Publishing 16, što znači da je izdavaštvo u BiH umrlo, samo još nije zakazana dženaza.Ili, drugačije kazano, glavni bh. izdavači sada stanuju u Beogradu i Zagrebu. Ima i jedna pohvala: Svaka čast Radeljkoviću i njegovom Ezri Paundu! Poruka Uzunoviću: moraš se opredijeliti - izdavač, knjižar ili ugostitelj. Dva druga posla treba da radi neko drugi.