Djeca od 4 do 12 godina
14

Mozgaonica-pametna igraonica u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

E. Sk.
U saradnji s Mozgaonica BH, u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo održavat će se edukativne radionice namijenjene djeci od 4 do 12 godina starosti.

Radionice počinju s radom od jula mjeseca i bit će realizirane u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, uz maksimalno poštivanje propisanih mjera stožera i korištenje adekvatnih zaštita.

Mozgaonica-pametna radionica potiče razvijanje vještina rješavanja problema, donošenja odluka, kritičkog razmišljanja i timskog rada uz pomoć drvenih edukativnih igračaka, metodom PDT (Play, Discuss, Transfer), koja djecu podstiče da kreativno razmišljaju, logički zaključuju, vježbaju koncentraciju, pažnju te razvijaju saradničke odnose i timski rad. Djeca će imati priliku stimulirati svoj mozak i održavati ga u "kondiciji" kroz igru i zabavu, a stručno osoblje će im pružati podršku i pomoć u rješavanju zadataka, igara i primjene naučenog u svakodnevnom životu.   Za mlađi uzrast (4-7 godina starosti) predviđene su Tangram radionice u trajanju od 2 sata jednom sedmično i bazirane su na elementima opismenjavanja i upoznavanja početnih matematskih pojmova.

Za stariji uzrast (8-12 godina starosti) pripremljen je program Mape uma u trajanju od dva sata jednom sedmično i bazirane su na elementima učinkovitijeg učenja, trajnosti znanja, propitivanja sadržaja, eksperimentisanja te razvoja prezentacijskih vještina.

Mjesečna cijena iznosi 50 KM, a besplatan promo čas održat će se u utorak, 30. juna, u 18 sati na adresi Jelića 1.