Zenički glumci u Sarajevu
0

"Mladi princ i istina" za sve školarce i djecu iz vrtića

ZEDA
Ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gostovati će, od ponedjeljka 12. septembra, pet dana u Sarajevu u okviru uspostavljene uspješne saradnje sa Općinom Novi Grad.

Oni će svaki dan, u nekoliko dnevnih termina, izvoditi predstavu za djecu "Mladi princ i istina", a Općina Novi Grad, zajedno sa BNP-om Zenica, želi ovu predstavu pokloniti djeci koja pohađaju osnovne škole i vrtiće na području ove općine.

Dramski tekst za predstavu "Mladi princ i istina" potpisuje Jean-Claude Carriere, a režiju talijanska rediteljka Anna Redi, koja o predstavi kaže da "zapravo ona problematizira pitanja dobra i zla, odnosno istine i laži, i kako komad može biti podjednako važan za najmlađe uzraste, kao i za omladinu čiji se svjetonazori približavaju iskustvima zrelih ljudi".

Prisjetimo se da je ovo produkcijsko ostvarenje BNP-a Zenica izvedeno na 49. Međunarodnom teatarskom festivalu MESS u kategoriji "Children MESS". Sarajevski mališani i omladina će imati priliku na sceni gledati Miroljuba Mijatovića, Hazima Begagića, Snežanu Vidović i Sinišu Vidovića, koji igraju u predstavi. Organizator je odlučio da ulaz za sve izvedbe predstave "Mladi princ i istina" bude potpuno besplatan.