Tuzla
0

Međunarodni festival "Kaleidoskop" uz brojne sadržaje

FENA
U Tuzli u četvrtak navečer počinje Drugi međunarodni festival savremene umjetnosti mladih "Kaleidoskop", koji je nastao kao projekat bratimljenih gradova Bolonje i Tuzle.

"Kaleidoskop" će trajati do 1. avgusta i do tada će Tuzlaci moći vidjeti i čuti sadržaje muzičke, likovne, plesne i umjetnosti fotografiranja. Koncerti će se održavati svaku večer u parku kod Muzičke škole i trajat će od 20.30 do jedan sat iza ponoći.

U sklopu prvog dana Kaleidoskop festivala bit će održan posljednji u seriji Unity festivala u organizaciji Fm Jama. Nastupit će Defence, Frenkie uz pratnju benda Montirani proces i Edo Maajka.

Sljedećih dana Festivala na koncertima će nastupiti Nula plus (BiH), Human (BiH), Killing Jazz Hard Core Baby (BiH), Ritam nereda (Srbija), Velahavle (BiH), Urban instinkt (BiH), Vlasta Popić (Hrvatska), Kanda Kodža i Nebojša (Srbija), Letu štuke (BiH).

Na Sonom trgu bit će organiziran art market, izložba "Lokot" te izložba idejnih rješenja vizuelnog identiteta "Kaleidoskopa".

U galeriji i sali Radničkog univerziteta i Narodnom pozorištu Tuzla bit će priređeni izložba umjetničkih fotografija Armina Čolić (BiH), pod nazivom "Život je lijep" te radionica savremenog plesa "Motus Danza" (Italija).

Na Panonskim jezerima bit će održan Kaleidoskop Beach Sensation Meduza Beach Bar, house-dance party, s tuzlanskim DJ-ima. Organizator je ovogodišnjeg festivala Općina Tuzla, a izvršni organizatori Dom mladih Tuzla i Pannonica Tuzla, uz pomoć drugih institucija kulture i volontera.