Prijedor
0

Likovna kolonija na šumskim stazama

SRNA
Na Mrakovici kod Prijedora sutra će početi Treća kolonija ''Ars Kozara'' u organizaciji Likovnog udruženja ''Tačka'' iz Prijedora.

Jedan od predstavnika ovog udruženja Igor Sovilj potvrdio je da će na koloniji učestvovati šest mladih likovnih umjetnika i to po jedan iz Italije, Trebinja, Beograda i Prijedora i dva iz Sarajeva.

''Cilj projekta 'Ars Kozara' jeste postavljanje umjetničkih instalacija, načinjenih najvećim dijelom od prirodnih materijala, duž planinske staze Nacionalnog parka Kozara'', naglasio je Sovilj.

On je pojasnio da umjetnički radovi izrađeni od prirodnih materijala postaju dio svojevrsne šumske galerije otvorene posjetiocima i izložene djelovanju prirodnih sila, tako da se nakon određenog vremena vraćaju u prirodni ciklus.

Sovilj je rekao da su učesnici kolonije izabrani putem konkursa i da će nakon završetka kolonije, 31. jula biti otvorena izložba i upriličene promocije dokumentarnih filmova na kojima su radili mladi umjetnici, članovi Udruženja ''Tačka''.

Ovu likovnu koloniju finansijski su podržali Udruženje ''Projekt - Prijedor'', Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a dijelom i Ambasada Italije u BiH.