Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KLIX je 100% propagandni portal SDP-a. 100% !!!!
Na stranu sve ali tačno je ovo što je rečeno. Ne radi se o tome da li neko voli nekoga ili ne ali zabrinjavajuće je da se guši internacionalna kultura u gradu. Ko se imalo razumije u savremenu umjetnost zna koja je vrijednost kolekcije Ars Aevi a da li se nama to svidja ili ne potpuno je nebitno. Ne volim ni ja sevdah pa opet mislim da ga treba čuvati kao nasljeđe. Važno je znati reagovati na teme a ne na ljude. Ja uvažavam ono što radi Kreševljaković iako se sigurno ne slažem u puno stvari sa njim i za razliku od mnogih on nešto pokušava uraditi kao što je slučaj sa mnogim ljudima koje napadamo samo zbog toga što nam nisu simpatični a zapravo ih i ne poznajemo. Ili da navedem drugi primjer. Kada čitam komentare ovdje pomislio bih da živim u nekoj zemlji gdje većinu čine društveno retardirane osobe ali nisi komentari anonimnih ljudi stvarna slika našeg društva.
Jadni mali zadojeni moronu.
SARTR sada, po riječima malog cioniste i licemjera Kreševljakovića, postavlja samo \'revolucionarne\' predstave, tipa Pismo iz 1920 i sličnih nihilističkih komunističkih septičkih jama. Ako hoćeš nešto dobro da pogledaš, bujrum Zagreb ili dalje u Europu.
@ quelle, ogledalo i sl. - odlično, drago nam je da tako mislite i neka vas zato što dalje od Sarajeva, pećina vam je mjera, šta će vama asfalt i zgrade.
mu lažne palestinke oko vrata hahaha, momak u tranziciji, od slijedećeg ramazana nosiće kippu na uhljebljenoj prelivodaškoj glavi. Jadi moji, ko nas predstavlja u svijetu umjetnosti, fuj!
Alkoholicar i kockar- to je bio Mirza Delibasic. I umro je od alkohola!
Objavljujete komentare koji vam odgovaraju. UZASNO !
Nemojte molim Vas da vi gospodine Kresevljakovic dajete tako ostre i pausalne komentare i zakljucke. Niste vi na kraju ni pozvani da tako, generalno govorite o duhu Sarajevu, nekakvoj sadasnjoj agresiji i ostalim slicnim stvarima. Malo ste previse sebi dali za pravo. Angazujte se vise u teatru, na cije ste celo postavljeni i nije nam odavno ponudio novu, kultnu predstavu koje su do sada krasile sjajni SARTR. Razumijem da treba sacuvati sjecanje na otpor i vrijeme agresije, ali moramo se okrenuti buducnosti teatra, njegovom promocijom i van drzave.
Da u pravu si. KAda je gradonacelnik Zenice ponudio, ovaj Enver je odbio. Eto sad, fino preseli radove i gotovo. A ne ucjenjivati da ako nema zgrade, nema kolekcije. Nije to tvoje, to su umjetnici darovali nama, znaci da je nase. Ti fino daj ostavku jos danas, a kolekcija nek se preseli u Zenicu i mirna Bosna!
Ko je sad ovaj sa ovim salom? Kakve su nejgove reference (osim sto ga je SDA izabrala za direktora) i djela da bi govorio o o umjetnosti, pogotovo modernoj?!? Sve nekakvi \"umjetnici\" na racun poreznih obveznika.
Ponuda grada Zenice o presljenju Ars Aevi i dalje je OTVORENA ......
Sarajlije i Bosanci se jesu borili prije 20 godina, no danas je Sarajevo jednoancionalna kasaba koja neprihvata ni Bosanstvo ni ono herojsko olimpijsko Sarajevo jer to nije dio njihovog identiteta. Identitet Radoncica, Hadzifejzovica, Ganica je Sjenica i Prijepolje, sta njima znaci Mirza Delibasic, Davorin Popovic i sve ono sto su unisitili i oskrnavili.
Haha, kosmopolitskom Sarajevu... Kako vam više ne dojadi lagati same sebe, kako ne primjećujete da vam odavno ne vjeruje više niko živ? Je li i ovo djelo onih s brda ili to radite sami sebi, takvi multietniĆni i kosmopolitski?
Pa eto ti i tvoji pajdasi, Mustafic i Pasovic dajte pola novca koji se vama daje na vase plagijate i mirna Bosna!