Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima njih i po vitrinama i regalima samo ih treba naći,a što je najtužnije sadašnji vlasnici ih ne čitaju već čekaju dobru cifru na crnom tržištu.
Vijecnica i Orjentalni institut su predstavljali dusu Sarajeva, dusu cijele BiH. Bez tog kulturnog nasljedja nema ni nas kao naroda. 90% fonda je unisteno, slobodno mozemo reci da smo za 90% manje ljudi i gradjani ove zemlje od onih koji su naseljavali ove prostore prije nas. Da li je 10% tog spasenog fonda dovoljno da prezivimo kao narod?!
miris hartije stare knjige- za obrazovanog neprocjenjivo a za nepismenog smiješno,za nekulturnog uništeno...
mislim da koliko neki ne znaju sta je knjiga, pa je toliko ne postuju , da je toliko i onih koji vrlo dobro znaju sta je knjiga, pa su zato proveli i ovaj urbicid nad Vijecnicom... u ovom ratu je provedeno sistematko unistvanje kulturno-istorijskog naslijedja, i prosto sumnjam da je to bilo samo zato sto neko to ne cijeni... dublji su to razlozi cije posljedice su trebalo da dosezu daleko u buducnost...
Biblioteka propada zbog LOŠEG MENADŽMENTA Nacionalne biblioteke koji radnicima nije u stanju obezbjediti platu (navodno devet plata nisu dobili) a i kad se skupe pare dio novca se po defaultu ostavlja za službena putovanja po Europskim državama. Nadam se da ce država uvidjeti lopovluk po ovim institucijama i rastjerati lopove i napokon uvesti u red inace ce svi doživjeti sudbinu Muzeja BIH.
zasto je kultura,knjizevnost,umjetnost bitna ? da genocidasi ne bi mogli ovdje lupati svoje "teorije", eto zato..
I kad meni srbin kaze da su srbi starosjedioci...da nema Bosanskog jezika, Bosančice nikad nije bilo....a dok srbi mogu napisati srpski rijecnik, prepisat ga iz bosanskog...tacnije vuk karadzic :)
Pricas gluposti.
kakve gluposti, mozes li me dotuci argumentima?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
najvece blago uvijek su Bosanci znali sta je prava vrijednost
Knjige - ljubav najveća.
NO comment http://www.zaslike.com/files/chgalu2rxr8hi05dgsjw.jpg