Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisi u pravu. Kamerni bi mogao financirati sam sebe(dobre predstave,niske cijene karata,velika posjećenost) da ne mora plaćati raznorazne poreze baš Kantonu.Malo se raspitaj šta se zapravo krije iza ovoga.
briga njih za kulturu tu nema para daj im bolnice telekom EP vodovod i tako te firme
Kulturne institucije u Sarajevu su na budžetu Kantona a malo ko zna da sve što zarede od karata ili ako bilo kakvo sponzrstvo da dobiju ne ide njima nego na trezor Kantona jer kanton nijednoj instituciji zakonom ne da da otvori svoj racun da takve stvari. A institucijama koje posluju u plusu (npr. Collegium, Pozoriste mladih..) Kanton uzima taj novac i uplacuje za dugove drugih institucija (NPS, Sartr i sl) ili poduzecima kao sto su Gras. Razumljivo je da se zale, od toga zive.
Gos. Jovičić u pdtekstu svije izjave kaže: Nisam sposoban da namaknem par i sa druge strane budžeta. Dajmo šansu onima, na samo " mlađima" da se iskažu na menadžerskom planu. Dobar umjetnik - glumac - nije jednako dobar menadžer.
ukinite sehidske penzije i boracke idu s kafe na kafu dobili stanove,ostavite samo onima koji nemaju extremitete i bas ne mogu da rade a ovo PSP onda dajte svim gradanima koji su bili u ratu penzije jer svi onda imaju psp,ili dajte onda svim samohranim majkama penzije koje su razvedene i muzevi im nerade.a drzavu je svako duzan braniti od neprijatelja netreba se to godinama nagradivati pa 20 godina mi ne napredujemo valja toliki novac davati.svi su sposobni da rade.ovo ni ujednoj drzavi nakon rata nije se tako djelio novac jeste prvu godinu ili 2 dok se malo ne stabilizuju ali 20 godina nema vise smisla cisti bezobrazluk.zato narod propada trose se pare iz kase jedu se a nista se ne proizvodi,i kazu nevalja im drzava.nevalja onima koji to ne primaju i koji se zaduzuju pa to vracamo zbog njih,i mi i nasa djeca pola drzave ima pola nema ili nek svima daju ili nek sve ukinu pa ce drzava stati na noge za godinu
Dragi uposlenici Kamernog, pustite i vi zeleni dim iz vašeg dimnjaka pa će doći neko od Izetbegovića ili iz SDA i eto novaca.
Ja sam Feđa Tukan, poznati dezerter, pljujem po vjeri i Armiji BiH iz koje sam pobjegao zato što sam kukavica, sarajevski rečeno PIČKICA, izvuko se, pobjego kad je bio gusto, zato sada volim skakati sa padobranom jer želim da dokažem da sam hrabar, jesam ja sam hrabar ja nisam kukavicaaaaaa.....
Naplaćujete ulaznice za predstave i još se finansirate iz budžeta? Dragi gospodine Jovičić vi kao manager te ustanove morate iznaći način da je učinite komercijalnom, tj da od prodaje ulaznica možete pokriti sve svoje troškove. Trenutno vam znači ja kao porezni obveznik dajem novac kroz porez koji plaćam i još vam platim i ulaznicu. Nemojte se ljutiti ali to nije uredu. Napravite dobru predstavu i stavite komercijalne cijene, ljudi će doći ne brinite.
Kultura u Sarajevu je postala apstraktan i apsurdan pojam.
Ma jadni smo mi i kultura, nazalost.