Novi program Jazz Festa
0
Jazz Fest predstavlja bh. umjetnike
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Englishmane najbolje ti je da odes u Zagreb i vidis svjetsku jazz elitu i sva tri koncerta, a mi cemo se zadavati po Sarajevu i gledati pored mnogih Amerikanaca i sjajne Norvezane i druge Evropljane i etno i fuzije razne i sve ostalo sto jazz fest bude imao u programu. Nisam slijepi poklonik ali jf ekipa radi super stvar i uvijek imaju super mjuze i razlicitih stvari tako da su svi sretni, a pri tome se ekipa jazz festa nikad ne ofira sa nekakvim kmljfrtpz programima, za razliku od drugih festivala u seheru. Kako kaze ovaj ZG, u Zagrebu imaju tri koncerta. Prosle godine je Joshua Redman trio svirao u pozoristu mladih kao jedan od nekoliko koncerata na toj sceni jazz festa, a u zagrebu je to bila trecina festivala. Nema se tu sta reci. Ko voli nek izvoli ko ne voli bujrum u Zagreb ili u BG e tamo ce se bas naslusati jazza elitnog :-))))
U zagrebu imaju tri koncerta i to zovu festivalom hahahahaha Niko mladji od 60 godina tamo ne svira hahahaha haha Ozbiljno, u Zagrebu ove godine svira Brad Mehldau koji ce svirati i u Sa i Dave Holland koji je na Jazz festu svirao prije 5-6 godina. Mislim da imaju jos jedan koncert i to je zagrebacki jazz festival. Jazz Fest ima 5 scena a oni 3 koncerta, ne znam samo sta englishman zeli reci. Djaba, ne moze se nasem covjeku ugoditi. :-(
Dusko pogledaj samo program zagrebackog festa (da ne govorimo o nekim jacim evropskim festivalima) pa ces vidjeti kakva sve jazz elita tamo dolazi...
A da malo pogledate programe znacajnih evropskih festivala , pa da onda pricamo o jazzu - ne jazzu . Festival je odlican , bas me zanima sta su nam priredili ove godine.
Englishmane nisi u pravu. Recimo na 8. ili 9. festu, ne sjecam se tacno, u samo tri dana su nastupili John Scofield, Charlie Haden, Jack De Johnette! Prosle godine je svirao Joshua Redman (jedna od najboljih jazz svirki koje sam u zivotu slusao), a bio je i Jacky Terasson. Uvijek je na jazz festivalima bilo world music koncerata i to nije nista neobicno za ovu vrstu festivala.
Imas pravo englishman, na jazz festivalu ima ponajmanje jazz-a, a najvise worl muzike, ali meni ne smeta, cak sta vise... Mislim da je to najvise iz finansijskih razloga jer ovako napune dvorane, a onako bi sigurno manje. Kriv je i drzavni budzet koji im daje mizeriju dok SFF-u daje vise od 50 puta vise!!!
JFS je super. Cuo sam da ce ove godine nastupiti i jazz pjevacica Reeves i odlicni Brad Mehladu i Dave Douglas. Bice jazza ko drva :)) Juuuupi
Mislim da je Jazz Fest samo prvih pet ili sest godina od osnivanja bio u pravom smislu festival jazz muzike. U zadnje vrijeme (zadnjih cetiri ili pet godina) on bas i nema neke veze sa jazzom. Mislim da je jedino sto je ostalo od jazza ova rijec \"jazz\" u nazivu Jazz Fest. Na festivalu nastupaju izvodjaci koji nemaju ama bas nikakve veze sa jazzom, i mislim da bi ovakvom festivalu vise odgovarao naziv tipa \"World Music Fest\" ili nesto tako slicno. Treba samo pogledati program nekoliko prethodnih, ali i ovogodisnjeg festivala pa ce sve biti jasno. Korak u tom pravcu je i pokretanje ovog novog stagea Next Generation. Vjerovatno je do ovakvog programskog zaokreta doslo iz finanskijskih razloga, jer treba biti realan pa reci da kod nas, nazalost, nema kriticne mase koja bih punila dvorane na koncertima jazz muzicara. Mislim da vise naziv \"Jazz Fest\" nema nikakvog smisla prosto zato jer se na njemu ne svira jazz i ovaj festival je sve samo ne festival jazz muzike.
Jedva cekam 5. novembar da ludilo krene. ZIVIO JAZZFESTSARAJEVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj omiljeni festival. Drago mi je znati ne samo da postoji svih ovih godina u ovakvoj sredini nego da je svake godine bolji.