Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To Bos-nje sve sjebite, vazno je da ste vi Bos-njaci, a sve ostalo moze propasti, posebno sto ima veze sa kulturom o kojoj nikad nista niste mogli nauciti od vasih ljubljenih, tursko-mongolskih, divljih hordi, koji su citav Balkan pola milenija zavijali u crno. Njihov vid kulturne manifestacije je korida, izvodjenje ilahija i kasida itd. od cega ni vi danas niste puno odmakli.
silovatelji kulture. nevjerovatno.
Naše ogledalo: kad je o kulturi riječ nema ni komentara...
Nije u krizi samo ova ustanova nego općenito svi muzeji u Sarajevu i sve kulturne institucije uključivši i Kamerni teatar i Narodno pozorište. Narod koji ne drži do svoje kulture i tradicije, do svojih spomenika kulturi i kulturnom nasljeđu - nije narod, nego rulja. Mi jesmo narod, ali nas vodi rulja političkih međeda i primitivaca koji o kulturi znaju samo ako je riječ o kukuruzu i krompiru.