Kultura
0

Izložba "Muha u Crnoj kutiji 3" večeras u galeriji BlackBOX

Klix.ba
Svaki period ima definisan kulturni kružok sačinjen od umjetnika i prijatelja koji na neki način dijele iste ili slične ideale. Tako ima i mjesto na kojem se oni okupljaju, prave izložbe i komuniciraju. BlackBox se trenutno izdvaja kao jedan takav centar u Sarajevu.

Julijan Komšić i Srećko Hrkač (BlackBox), te Muhamed Kafedžić Muha žele da učvrste tu tradiciju i pozovu sve zainteresovane na još jedno druženje.

Iako je ovo druga Muhina samostalna izložba u BlackBOX-u, sve je u znaku broja tri. Izložbu organizuju tri prijatelja, na izložbi će biti predstavljene tri nove slike i tri nova digital art printa, te je i izložba dobila ime "Muha u Crnoj kutiji 3".

Ovaj put na izložbi neće biti prikazani radovi iz jednog serijala, već je svaki rad zaseban i predstavljat će neku od interesnih sfera koje utječu na Muhin stvaralački rad - od stripa, pop arta, kinesko/japanskog tradicionalnog pejzaža, radova starih majstora, ilustracije...

Na ovoj izložbi bit će predstavljena prva slika sa potpisom/serijalom "Utamaro Lichtenstein", koji je logičan odgovor na serijal "100 pogleda na Ukiyoe".