Kultura
0

Izložba crteža Berina Tuzlića "Sudbina je u vašim rukama - Fazonator"

Klix.ba
Uvijek orginalan, intrigantan i aktuelan bh. strip "Fazonator" svoju "predizbornu kampanju" za "3 u 1 predsjednika" nastavlja otvaranjem multilokacijske izložbe Fazonator strip radova pod nazivom ”Sudbina je u vašim rukama”.
Izložba će biti održana u petak, 14. februara 2014. godine u 19:00 sati u galeriji BlackBOX, Vrazova 5.

Pored galerije BlackBOX ljubitelji stripa i Fazonatorovi ”glasači” će u naredna dva mjeseca, počevši od subote, 15. februara 2014. godine, imati priliku da uživaju u duhovitim radovima i probude Fazonatora u sebi svaki put kada posjete popularne alternativne lokale: Exile Cafe – Radnička 18. Sarajevo, Cafe club VIP - Obala Maka Dizdara, Sarajevo i Caffe lounge bar People’s club – Kranjčevićeva 20, Sarajevo.

Fazonator je prvi digitalni strip u BiH, a dio je umjetničkog izražaja Berina Tuzlića koji se bavi univezalnim i uvijek aktuelnim temama, i na inteligentno-satiričan način prodire u sve što nas okružuje, našu prošlost, našu budućnost i same nas.

Fazonatorova ”predizborna kampanja” zvanično je počela podjelom printanog izdanja stripa Fazonator, ispred BBI Centra 13. februara 2014. godine u 12:00 sati.

Probudite se i glasajte i vi za Fazonatora putem web-stranice www.fazonator.com.