Kultura
0

Izbor članova žirija TeenArene 12. Sarajevo Film Festivala

Sarajevo-x.com / SFF
Anketiranje i razgovor sa više od stotinu srednjoškolaca sa područja Kantona Sarajevo, od kojih će deset, u narednom periodu, biti odabrano za članove žirija TeenArene, programa Sarajevo Film Festivala koji je namijenjen mladima, obavljeno je u subotu, 20. maja u kinu Meeting Point.

Selekciju više od stotinu kandidata koji su ušli u uži izbor Sarajevo Film Festival je vršio u saradnji sa srednjim školama Kantona Sarajevo.

Sarajevo Film Festival je 2004. godine, uvodeći specijalni program posvećen mladima, koji obuhvata filmove sa njima bliskom i zanimljivom tematikom, pokazao koliko pažnje posvećuje mladim generacijama, njihovim potrebama i stavovima, te ukazao na to koliko je važno da se mladi što više involviraju u kulturne događaje.

Sarajevo Film Festival mladima daje mogućnost da se angažuju, da iskažu svoje mišljenje i da sami, kao članovi žirija ocijene filmove, te zajedno sa publikom izaberu najbolji film TeenArene.

Podsjetimo, na 11. Sarajevo Film Festivalu članovi žirija TeenArene susreli su se sa žirijem glavnog, Takmičarskog programa, bili su nosioci brojnih diskusija sa internacionalnim gostima Festivala, a kroz filmsku umjetnost i brojne razgovore imali su priliku da se upoznaju sa problemima i svakodnevnicom njihovih vršnjaka širom svijeta.