Admir Mujkić, predsjednik ULUBIH
0
Iza svih "skandala" stoje jedan medij i mala grupa ljudi
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
umjetnost je ljubav, ne tražimo je sama dođe, umjetnik se rađa, popularan se postaje, uspješni smo ako je poštujemo i za nju živimo,novac, ,popularnost je fatamorgana. nikada ne bih mogao stvarati kada bih to radio za novac, za slavu i sl. Dalje, umjetnik voli svoju zemlju više od života, kao majku-kakva da je njegova je i najbolja je; čovjek ne vrijeđa čovjeka, žao mi je što ovakve stvari čitam, ali nadam se da ćete nekada shvatiti da samo dobro vrijedi živjeti,
Mladi predsjedniče udruženja, zgrabi sebi atelje i bjež\'...kao i tvoji prethodnici. Svrha svga toga je grabež. Ko god je nešto pokušao da popravi udario je glavom od zid. To ionako nije posao za umjetnike, već za one koji se bave ekonomijom i biznisom. Bolje piljara ili mesara postaviti na tu funkciju, nekoga ko zna napraviti pare, a ne samo potrošiti ih.
\"...kome god se ne svidja, fino uzeti prnje i put pod noge u svijetske metropole kulture...\" Tu si u pravu. To bi svako trebao uraditi, ima toliko toga za vidjeti i nauciti, puni muzeji i galerije svega i svacega. A ako ne uspijes, lahko se vratiti. Jako lahko. Besplatno deportuju. (Prati tanjire nije sramota. Sramota je ne znati ama bas nista o poslu kojim se bavis, biti povrsan, ne vidjeti u zivotu nijedne slike ili skulpture nekog poznatog majstora. )
@ Ex SA Jes to ti, Shoba? Imas vremena za internet? fali li para? Sto nemogu vise...ne valja ovo...nevalj ono...oFo...oNo... razgulite vise.... kome ne valja...RAZGULJOT...ne kaze se dzaba- budala zivi gdje se rodio, a pametan gdje je bolje.... pa posto o sebi imate toliko dobro misljenje, ne znam sto raditie ovdje ako vam ne valja... i sto ne mogu ovih Ex Sa, ex Tz, ex Baznija...a malo malo eto ih na portalu i seru o rodnom mjestu ili domovini...otkud ta poreba? GARANT vam ni tamo NIJE DOBRO...gdje god daste... atu dolazimo do one- od svega mozes pobjeci, ali od sebe samoga - NE Vozdra zohari- pozdrav iz zemlje SAFARI (Baznija)
...kome god se ne svidja, fino uzeti prnje i put pod noge u svijetske metropole kulture... pa tamo po restranima samarajte tanjire i cistite ulice tih metropola... ko zna, mozda vas neki galerista jednog dana primjeti, vas i vas rad pa postanete bogati i slavni....vozdra, sta ima!? eh, da... necete tada imati niti za interneta...dok budete samarali tanjire usput gradeci umjetnicku karijeru... akamo li za baljezganja po internet portalima!
@Bez obzira na sve što ih okružuje, u nedostatku novca, kriterija i kulturne politike, oni dalje rade i postižu uspjehe na međunarodnoj sceni.\" Nemojmo se kititi tudjim perjem. jedini koji su postigli uspjehe (a nemaju nikakve veze s udruzenjem) su Braco Dimitrijevic, Sejla Kameric, Danica Dakic i Maja Bajevic, a ovo ostalo cami u samotinji. Pored toga imamo NAJGORU scenu na balkanu. Svi su nas pretekli davno, cak i albanija, koja je izrodila svjetski poznate umjetnike Anrija Salu i Adriana Pacija. Znaci, kvalitet nase umjetnosti je skoro KATASTROFALAN. Nemamo NIKAKVE veze sa Evropom i svijetom. DNO!
Ovo udruzenje je GROBNICA talenata. Tolika mladez se utopila u mocvaru zvanu ULUBIH/ALU, misleci da je to put koji vodi naprijed. A dobicete samo flasu loze i koljenice uz baljezganje pijanih alkoholicara koji nikada nisu vidjeli nista dalje od Ilidze. Djeco, gledajte naprijed, daleko od BiH, gdje je stvarna umjetnost ,gdje se nesto desava. Ne dozvolite da vas povuku dole, da od vas naprave njihove kopije. Umjetnost je svjetski jezik, a ne lokalno muljanje u blatu i beskonacnoj besperspektivnosti. \"Iza svih \"skandala\" stoji zabokrecina u kojoj svi ucestvuju!!!\"
Od Kece (papka iz okoline Foce) naovamo sve go SDA provincijalac, niko Sarajeva nije ni vidio. Dokopali se asfalta i udruzenja pa dijele jedni drugima ateljee, a niko nije imao izlozbe dalje od Kaknja. Gomila neuspjesnih umjetnika gladnih drzavnih para i bascarsijskog uspjeha. FUJ!
Koja je ovo gomila konzervativnog smeca.
Pokazujem mojim prijateljima, kolegama umjetnicima iz inostranstva website INTERNACIONALNE kolonije u Pocitelju i stid me je jer ne znam kako im objasniti cinjenicu da je website samo na bosanskom jeziku:-(
Brate, predugo za internet portala. Nije mi se ni dalo citati. A to ne valja
na zalost iza rata je ulubih sje*ano primanjem clanova sumnjive kvalitete i nikakvog backgrounda, sto im je to trebalo ne znam, ali su diskreditovali udruzenje
Sta ocekivat od nas seljaka, kako mi da se dogovorimo sa 2 razreda osnovne kad skolovani umjetnici ne mogu, nego se kolju... Imal kod nas i jedno jedino udruzenje koje nema svoje alternativno udruzenje nastalo iz pasjaluka?
da bi mentoli poput tebe imali sta pitati
zasto su postavljene 4 skoro iste slike? :) fakat... zar nije dovoljna jedna?