Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja mislim da Zemaljski muzej i Nardna biblioteka BiH treba da budu pod uravom jedne od silnih Agencija na nivou drzave, koje ionako nista ne rade, jer kako takve istitucije mogu biti pod upravom jednog kantona. Ne bili one trebale pripadati svima nama u BiH i cuvaju li one samo istoriju Sarajeva ili istoriju cijele BiH i svih njenoh naroda. (Naravno, to stavljanje pod upravu drzave bi moralo biti praceno vracanjem multietnicnosti u tim institucijama, kad su u pitanju zaposleni.)
U cilju prevazilazenja situacije sa Zemaljskim muzejom, Vlada ce na hitnoj sjednici predloziti da se desno krilo muzeja proda "Konzum-u" a lijevo "Drvoprometu", i tim putem obezbjede cetiri radna mjesta za radnice na kasi i dva za zastitare... Na taj nacin bi potencijalni kupci mogli razgledati eksponate postavljenje izmedju rafe za suhomesnate proizvode i hladnjaka za mlijecne prizvode....
Vec sam naziv Institucije kulture sugerira da iste trebaju biti u nadleznosti lokalnih haustora.
Da postoji Muzej Republike Srpske, bas me zanima bi li Dodik dopustio da se zatvori ili bi trpo pare u njega kao jedan od dokaza navodnog historijskog postojanja RS-a? Zasto onda bosnjacki politicari (citaj izdajnici) dopustaju da budu zatvorene institucije koje govore o historijskom postojanju Bosne i Hercegovine?
ako ne bude Bosne, bar ne kao u dosadasnjem politickom uredjenju, onda ce i odgovorni za dugogodisnje kradje i zlocine biti oslobodjeni krivnje a ogroman je zlocin prema ovoj zemlji uradjen od onih koji su trebali da joj omoguce razvoj i evropski put jarane, nece protiv sebe po bilo koju cijenu majku im yebem
Nema vise u BiH nista zajednicko medju Bosnjacima,Srbima i Hrvatima,cak nemaju ni zajednicki jezik.Zato i trebaju svi kulturni i istorijski spomenici da budu pod patronatom lokalnih vlasti u najboljem slucaju entiteta ili kantona. Manimo se vise natezanja konopca oko tacke koja je u zdraku/havi/vazduhu.
popisam vam se u rezervoar svakog drzavnog vozila! zbog vasih klima i masaze u sjedistima i muzej propade
a ja se pokakim na svako sjediste u tim istim vozilima...na svako po malkice
@ Baton Ovdje se postavljaju dva pitanja: 1) Kome smeta muzej? 2) Šta već godinu dana rade njegovi uposlenici da očuvaju ono malo blaga što je ostalo u njemu? Nije mi jasno zašto se štrajkuju glađu ili nešto radikalnije... Nije cilj samo zakucat daske - to političare ne miče iz fotelja.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Problem je u tome sto se u muzeju ne moze piti kafa, niti imaju kladionice u njima, odmah interes izgubi nekih 98% stanovnistva Sarajeva.
ali zašto ne približiti ljudima muzej pa i omogućiti da se tu pije kafa? većina građana ima "strah" od tih institucija kulture. Ne treba napraviti vašar, ali postoje načini kako da se muzej približi ljudima, posebno mladim ljudima koji su "operisani" od kulture
Problem je sto nisu bili u stanju svaki dan dovesti jedan razred osnovne/srednje skole iz Sarajeva i drugih gradova BH, i napraviti ga samoodrzivim..i ne cekati sadaku od debilnih ministarstava