Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kultura još nije umrla, a ka' će, ne zna se !
ma šta će nam muzej. nije kultura za seljake
Bas tako. Nama je dovoljno da se divimo tornjevima i trznim centrima koji nicu kao gljive poslije kise.
Klutura i kulturno nasljedje ove zemlje odrzava njen duh, i prezentuje ono sto je ona sad i oduvijek bila. Pare su izdvojene i sigurna sam da ce biti i uplacene, odnosno da ce doci u ruke onome kome je namjenjeno.
Bez kulture nema ni drzave, bez muzeja nema drzave! Vlada FBIH je izdvojila novac za kulturu,ali mora se nekakvo rjesenje pronaci jer Muzej bi se mogao i samofinansirati i stvarati sebi uslove da ne dodje do ovoga sto je doslo. Pored toga i KS koji je opljackan "narod zna" od koga bi trebao pomoci da se mnoge kulturne ustanove vrate na noge!
Pa logicno je da prvo treba osmisliti "plan oporavka" ovih institucija, a ne tek tako dodijeliti novac... ne budite ograniceni
Molio bih da mi neko od građana naše šeher metropole potvrdi na koji se to način Džekina sestra zaposlila kao glasnogovornica Vlade Federacije BiH? Jel bilo pošteno i sve po zakonu? Svi znamo odgovor, ali dajte recimo to na glas.
Marks, na kojeg većina umjetničkih duša svršava, bi rekao- prvo materijalna baza, pa zatim duhovna nadgradnja. baze nemamo, zaključak proizilazi iz rečenog!
Hajd sad svi KULTURNO ODJEBITE
Ja doš'o samo da bi mi Orgat hejto i ovaj komentar, kao što je uradio i na svim ostalim koje sam do sada ostavio na ovom klixu... A što se tiče ovoga - pa gdje će dobit novac kad političare zaboli neka stvar za K od kulture...
a
dacu vam ja hiljadu maraka al da se muzej zove muzej o lijepom husi
More bit bidne, a more bit ne bidne! Cuj kultura
Šta ocekivati od seljaka na vlasti koji su do jucer živjeli u koje kakvih vukojebinama pa se u ratu docepali vlasti
...jel dzekna umrla...nije...a kad ce. ne zna se :-D :-D
ovo su institucije države b i h i budžet na državnom nivou treba da ovo plati. treba se truditi da se budžet b i h poveća kako se rad ovih institucija ne bi dovodio u pitanje. rs svjesno radi na uništavanju b i h i svaki kompromis postignut sa njima je put uništenja b i h. sa đavlom se tikve ne sade. problem je što i predstavnici ostala dva konstitutivna naroda čine isto, uništavaju i kradu ovaj narod i državu a sve zarad vlastitog interesa. yebi ga, politika je unosan posao. para ide, a samo laprdaš.
"Đekna još nije umrla a ka' će ne zna se". Možda kad Radosav napokon ode za Minken?