Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lazar Drljača umro je 13. jula 1970. godine u 9:30 sati. Još davne 1932. godine za sebe je rekao: \" Ja sam vidite, nakon Rima i Pariza u kojima sam radio i izlagao postao pravi, tvrdi bosanski seljak. Ja sam vam u stvari Bogumil.\" Njegova jedina želja je bila da bude sahranjen kao Bogumil, a na grobove Bogumila stavljaju se stećci - Wikipedia Ovaj je covjek bio, sad je i uvijek ce biti velikan koji se pamti. A ti parazitu si niko i nista. Zali boze kiseonika koji nam trosis. Bolje sutiti i ostaviti dojam da si mutav nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
ima nas još! Ne daj Bože da je Laza bio \'posljednji\' Bogumil.
Ja predlazem da se u Bosni uvede nacija i vjeronauka Bogumil....i svi....., Hrvati, Srbi ,Muslimani da budu Bogumili...jedan narod....stecak i ljiljan za simbol...nema krst,kriz ,nisan......pismo Bosancica......Ala bi nam tad krenulo
1. Хероин је права ствар 2. ако хоћеш да самном дискутујеш , користи Босанчицу . 3. мораш да разликујеш појмове : Босна , подринје , посавина , соли , усора ,захумље ,требиње , то је све различито . Ако говоримо о настанку стећака . 4.ТАда ћеш видјети да их у данашњој Србији и Хрватсок има више него убосни , хехехеххеех . и онда ћеш видјети да су већ сви који нису Босанци отишли избосне .
\"Ti Stećci su Srpski spomenici iz doba prije rimljana i prije hrišćasntava , sa dolaskom hrišćanstva pojavljujju se i Hrišćanski motivi na stećcima ,a sa dolaskom ćirilice i ćirilica . \" Hajde priznaj. Sta koristis? Heroin ili kokain. Srbi su se dovukli na balkan sa Karpati u 7 vijeku. \"prije rimljana i prije hrišćasntava\" - Jesil ti bolan normalan. Bolest sta li. BiH je isarana sa steccima 60,000 i manjim brojen 10,000 u granicnim dijelovima Hrvatske , Srbije i Crne Gore. Stecci su pisani BOSANCICOM. Stecci su vise kulturoloski fenomen nego vjerski. Po tebi istorija Bosne pocine od dolaska slavena u 7 vijeku. E nije jarane. Istorija BiH seze mnogo prije. Lazar Drljaca je sebe smatrao Bosancem - Bogumilom. Neko ko je zivio na tom tlu prije slavena. Genetskom analizom to bi se moglo i dokazati. Ali zar je bitno. Ko sebe ne smatra BOSANCEM mars iz Bosne.
видим да сте увели \"Босанчицу \" напокон , то је за похвалу , позивам све да пишу искључиво босанчицом . ехехехех . МОлим ауторе и да : Upišite šifru sa slike iznad: БУДЕ НА БОСНАЧИЦИ , ИПАК НЕ ПОСТОЈИ НИ ЈЕДАН ЛАТИНИЧНИ ДОКУМЕНТ УБОСНИ СТАРИЈИ ОД АУСТРОУГАРСКЕ БОГУМИЛСКЕ ШКОЛЕ . Него шта Ћосић и Јеремић ко су ти типови ,јесу ли и то неки богумили .
Tebe bi,\"istinoljubivi\" serbu,uzeli u drustvo i Cosic dobri i Jeremic vukodlak! Takvima istina nikad na pamet ne pada!
U Bosanskim ( tj izbosne , a obgami i iz hercegovina ) dokumentima nema spomena nekim bogumilima ( slučajno negdje , a ne je bila neka vjera ) . Ti Stećci su Srpski spomenici iz doba prije rimljana i prije hrišćasntava , sa dolaskom hrišćanstva pojavljujju se i Hrišćanski motivi na stećcima ,a sa dolaskom ćirilice i ćirilica .
Na bečkoj akademije za likovnu umjetnost diplomirao je 1910. godine . To je ta Bečka škola , Unijati , grko katoliic, bogumili , korak po korak . Ali Srpsak škola je malo dublja i poteža . Da su ostali Austrougari , već bi njegov sin bio sahranjen kao pravi KAtolik . OD tih Drljača , jedino volim Boru Drljaču inače su pordoično svi umijetnici . Čuj Bogumil , pa od koga je čuo za Bogumile ???? Turci odkako su došli za te bogumile nema podataka , niko nije čuo za njih , samo u Bečkim knjigama ih ima i u glavama Hora Bečkih dječaka .
hahahah , pa je li ovo humoristička emisija ????? Sreća pa odoše Austrougari , koliko bi bilo Bogumila , pa KAtolika ???