Kultura
22

Festival komedije "Smijeh je lijek" počinje 1. aprila u Sarajevu

FENA
Festival komedije "Smijeh je lijek", njegovo 20. izdanje, bit će održan od 1. do 6. aprila na sceni Centra za kulturu Sarajevo, pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, jedina je institucija u Sarajevu koja organizira ovakve susrete što na jednom mjestu okupljaju pozorišne umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Prvog dana festivala, u petak 1. aprila, na programu su "Međuigre 0-24" u izvedbi poznatog bh. glumca Zijaha Sokolovića koji kazuje mnoštvo njegovih razmišljanja o naizgled nevažnim stvarima u životu.

U subotu, 2. aprila ljubitelji komedije imat će priliku pogledati monodramu "Mora od odmora" Rijada Gvozdena, humorističku ispovijest muža po povratku sa godišnjeg odmora.

"Menjamo žene" naslov je komedije koju će u ponedjeljak, 4. aprila izvesti glumci beogradskog Teatra smeha "Prizor". Tekst i režiju uradio je Rade Vukotić po brodvejskom hitu "I love my wife".

U utorak, 5. aprila na programu je predstava "Budala na večeri" u izvedbi glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Tuzla.

Ovogodišnji festival komedije "Smijeh je lijek" zatvorit će poznati zagrebački komičar, scenarist i glumac Željko Pervan stand up komedijom "Na rubu Evrope".

Prodaja ulaznica je u Centru za kulturu, saopćeno je iz ovog Centra.

Uz glavnog pokrovitelja Općinu Centar, Dane komedije "Smijeh je lijek" pomogli su i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.