Kultura
34

Festival ArTz: Prijavite svoje umjetničke programe ili postanite volonteri

Klix.ba
Festival savremene umjetnosti arTz, u organizaciji Međunarodne galerije portreta, održat će se od 1. do 7. juna ove godine u Tuzli uz učešće umjetnika iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

Od 8. februara do 1. maja otvoren je javni poziv za prijave umjetničkih programa (film, pozorište, radio, TV, performans, izložba, drugo), a koji će, ukoliko prođu selekciju, biti upriličeni na Festivalu.

Prijave se primaju putem online aplikacije na sljedećem linku.

Svi zainteresovani za volontiranje također se mogu prijaviti, popunjavanjem prijavnog obrasca.

Konkurs ostaje otvoren do 1. maja 2015. godine, a svi koju prođu selekciju bit će obaviješteni putem telefona i e-maila u periodu od 1. do 5. maja 2015.

Festival savremene umjetnosti arTz predstavlja novi talas kulturnog života kroz umjetničke discipline atipične za Tuzlu. To je jedini festival u gradu koji pruža priliku mladim ljudima da se aktivno edukuju i uključe u produkciju festivala, osnažujući ih kao mlade, potencijalne menadžere u kulturi i buduće umjetnike profesionalce.

Za cilj ima promociju mladih umjetnika (prvenstveno profesionalaca) koji svoj kreativni rad ostvaruju na području Balkana i Velike Britanije. Zamišljen je kao sedmodnevni program sa cjelovečernjim aktivnostima i popratnim umjetničkim radionicama.

Zvanični partneri Festivala su Grad Tuzla i British Council.