Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Pozvao sam je na kafu, a ona mene na čaj; pili smo čaj u njenoj sobi i ja sam saznao da studira za učiteljicu engleskog, da je s Taiwana, da je dobila stipendiju za jednu godinu; pitala me u kojem sam znaku rođen, a ja odgovorio: " U znaku idiota!" "Po prvi put to čujem. Je li to u nekom bosanskom horoskopu?" "Jeste. U Bosni je puno ljudi rođeno u tom znaku."
Ne sjecam se da sam ikad u klix komentarima napisao nesto lijepo o zivom ili mrtvom insanu, svi su mi 'vaki ili 'naki... e, ovaj je nesto posebno, respekt za legendu.
Samo procitati „Ako ti jave da sam pao“. Nista vise. Respekt za legendu.
Dario je bio divan i jedan od rijetkih pravih sarajevskih pisaca
ovo su bh legende a ne smrdljivi andrici ,selimovici i ostali koji su se lizali sa komunjarskim sistemom
@gooUser1603685747 Mogao bi nekada i procitati nesto od tih "smrdljivih andrica, selimovica i ostalih koji su se lizali SA (a ne za...) komunjarskim sistemom". Probao sam, evo, ja. Ne boli, znas.
25 mi je godina, zavrsio osnovno, srednje i fakultetsko obrazovanje a sad evo prvi put cujem za njega, kao jednog od najboljih bh pisaca kako ga neki etiketiraju, ali zato nek se uce grci,, srbi i slicno a svoje zanemaruj.
NIje nikad kasno
nije kasno, ali tuzno je da ovakvim cujes po clancima a u skoli te ubise sa sokratom, platonom i drugima a da ovakvi nemaju proatora ni na 1 str u udzbenicima
dns je sve vise papana, a sve manje raje...tuzno
Kakav je ovo čovjek! Namjerno nisam napisao "bio", jer Daca živi u svima nama koji ga volimo...
Na vrijeme je umro, sretan, da ne vidi u kakvu se selendru pretvorilo ono Sarajevo koje je toliko volio. Papak do papka, ljigavac do ljigavca, odvratno je kakvi su danas ljudi.
"Ako ti jave da sam pao" je zbirka koju sam pročitao za vrijeme boravka u bolnici, gledajući s prozora naše Sarajevo. Divne stvari je pisao, laka ti zemlja, Daco naš.
"više volim da umrem kao pisac u Sarajevu nego kao kuhar u Americi" - logično brate, ali samo za one koji nisu prokleti i za ponosne ljude.
Njegovi tekstovi u Slobodnoj Bosni su se čitali u jednom dahu! Veliki pisac sa ovih prostora!
GDJE CE KO SA SARAJEVOM💪