Ostao samo mural
25

Dio Banksyjevog djela u engleskom gradu uklonjen nakon nekoliko sati, stanovnici krive vlast

L. R.
Grafit kojeg je Banksy uradio (Foto: Twitter)
Grafit kojeg je Banksy uradio (Foto: Twitter)
Djelo, koje je ulični umjetnik Banksy uradio u čast Valentinovu u gradu Margate u Engleskoj, uklonjeno je za samo nekoliko sati od otkrivanja.

Naime, pokvareni zamrzivač, koji je bio sastavni dio rada, uklonjen je samo nekoliko sati nakon što je umjetnik potvrdio da se radi o njegovom djelu u ovom gradu u Engleskoj.

Djelo je prrikazivalo domaćicu iz pedesetih godina prošlog vijeka s natečenim okom i bez zuba, koja navodno zatvara čovjeka u zamrzivač. Misteriozni umjetnik ovo djelo nazvao je "Maskar za Valentinovo".

Banksy je jutros na Dan zaljubljenih objavio fotografiju svog rada na svom Instagram profilu, a mnogi komentari govorili su da umjetnik želi prikazati borbu protiv nasilja nad ženama. Čak je objavio fotografije na kojima se vidi krupni plan nasmijanog, ali iscrpljenog lica žene.

Iako nije poznato ko je uklonio stari zamrzivač, lokalni stanovnici Margatea komentirali su ovaj postupak na društvenim mrežama, a neki su optužili vijeće za neprimjereno umjetničko djelo. Neki tvrde da se zamrzivač mjesecima nalazio na ovom mjestu i da je postao problem tek kada se od njega napravilo umjetničko djelo.