Samo 100 primjeraka
29

Damir Ovčina objavio limitirano izdanje hit romana "Kad sam bio hodža"

L. K.
Bosanskohercegovački književnik Damir Ovčina predstavio je posebno izdanje svog hit romana "Kad sam bio hodža", koje je ograničeno na samo 100 primjeraka.
Na koricama limitiranog izdanja romana "Kad sam bio hodža" naslikano je "Crno sunce" Samira Solakovića. Knjigu je moguće naručiti isključivo preko web stranice piščeve kuće Impruva.

"Poslije španskog, njemačkog, a i slovenskog prevoda, čekajući italijansko i francusko izdanje - 'Hodža' u vlastitoj kući. Roman je posveta jednom krovu pod snijegom u jednom sarajevskom predgrađu. Jednom pogledu u martovskom jutru '96. Jednom vremenu koje se samo prividno udaljava. Prošlosti što ne prolazi. Slikama duboko u nama", rekao je Ovčina prilikom predstavljanja novog izdanja knjige, koja je ranije tiskana u pet običnih izdanja.

Podsjetimo da je književnik ranije ove godine predstavio nastavak "Hodže", koji nosi naziv "Ko sam ti ja" te je također dostupan u prodaji. Osim toga, u toku su finalni radovi na scenariju za film "Kad sam bio hodža", koji će režirati bosanskohercegovački reditelj Ademir Kenović.