Kultura
74

Damir Imamović Sevdah Takht napunio zagrebačku Tvornicu

Anadolija
Trio Damir Imamović Sevdah Takht rasprodao je karte za sjedeći koncert zagrebačkim ljubiteljima sevdalinke u Tvornici.

Tvornica kulture je bila bez slobodnog mjesta, odnosno stolice, jer je Damir Imamović izazvao velik interes zagrebačke publike.

Sevdah Takht čini svojevrsni reprezentativni regionalni trio. Uz Zagrepčanina Nenada Kovačića, perkusionista koji se bavi afričkim i balkanskim ritmovima i Beograđanina Ivana Mihajlovića, mladog basiste i autora s beogradske muzičke scene, Sarajlija Damir Imamović osebujnim glasom i neosporivom vještinom na akustičnoj gitari predvodio je sinoćnji koncert u Tvornici.

Koncert je Imamovićev trio otvorio sevdalinkom "Što te nema dragi da mi dođeš", a potom su izveli vlastitu, autorsku pjesmu naslova "Djeca s granice" koju su napisali Mihajlović i Imamović zajedno.

Uslijedile su obrade klasičnih sevdalinki uz značajan autorski upliv ovog tria, što je publika podržala glasnim aplauzom i klupskom tišinom koja prati ovakve koncerte.

Puna dvorana Tvornice svjedoči koliko je velik interes zagrebačke publike za žanrom sevdalinke. Cijene karata kretale su se od 40 kuna (5 eura) do 60 kuna (7,5 eura) na sam dan koncerta.