"Nju je lako voljeti"
177

Dado Ruvić građanima za Dan državnosti BiH poklanja video izložbu o domovini

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U Muzeju grada Zenice večeras je otvrena prva video izložba autora Dade Ruvića koji je na više od 10 LCD-ova predstavio više od 500 video uradaka snimljenih širom Bosne i Hercegovine.

Izložba video uradaka pod nazivom "Nju je lako voljeti" predstavlja sve bh. ljepote koje je Dado Ruvić sa ekipom Dron.ba tima snimio na više od 500 lokacija u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ova izložba je kako je i sam Ruvić kazao poklon bh. građanima povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Ova zemlja je prelijepa i jedinstvena. Dok smo ovo snimali, pa svaki put kažem sebi da bih isto radio dok sam živ. Jednostavno, ovo je država koju je lako voljeti. Na ovoj izložbi smo predstavili samo mali dio onoga što smo snimili, nekoliko procenata, a sve ono ostalo je na internetu, televiziji i drugim multimedijama", kazao je Ruvić.

Kazao je da je na ovu izložbu čekao godinama, od dana kada je prvi put snimio kadrove Zenice dronom, kada veliki broj građana u BiH nije znao šta je dron i šta se s njim radi.

"Želio sam ovakvom izložbom da se zahvalim našoj zemlji, što je prelijepa", dodao je Ruvić te se zahvalio svima koji su svojim doprinosom bili dio njegove uzbudljive priče koja podrazumijeva i više od 800.000 pređenih kilometara koje je prošao u autu kroz BiH proteklih godina kako bi predstavio ono najljepše - Bosnu i Hercegovinu.

Izložba će nakon Zenice biti prezentirana i u drugim bh. gradovima, a možda i u inostranstvu.

Direktor zeničkog muzeja Adnadin Jašarević, koji je i otvorio izložbu, podvukao je kako su sve izložbe fotografija Dade Ruvića premijerno bile postavljene upravo u prostoru zeničkog muzeja.

"Bile su to izložbe o staroj i novoj Zenici, o Zenici snimljenoj odozgo-dronom te izložba o Srebrenici. Nakon te tri izložbe, nije trebalo dugo čekati na logičan potez da dobijemo i prvu video izložbu, koja je posvećena bosanskohercegovačkim ljepotama", kazao je Jašarević za FENA-u.

Ruvić je danas prije izložbe održao i radionicu za sve zainteresovane koji su željeli upoznati i naučiti upravljati dronovima, a učestvovala je 21 osoba iz medijskih kuća, institucija, policijskih agencija, kao i pojedinci koji su po završetku dobili certifikate.