Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na svecanosti povodom obiljezavanja ustanka naroda i narodnosti BiH protiv fasizma u Bihacu Milka Planinc drzi govor: "Drugovi i drugarice, kad je prva pukla, i_nasa je pukla!"
I najzad, završivši pjesmu i padajući na zemlju, cvrčak još posljednji put ugleda u svom srcu svoje voljeno izgubljeno sunce i blažen potonu u naručje bijele smrti. Branko.Ć- od najdražih pisaca.Čitala sam ga već u trećem razredu osnovne: roman Orlovi rano lete. To me je potpuno izmijenilo kao čovjeka, naputilo me na pravi put. Ili, možda, na krivi put, ko bi to znao.Najdraže što je napisao Ćopić, odgovor je Bašta sljezove boje, Magareće godine, Partizanska trilogija... Ali mislim da na ovo pitanje nema smisla ni odgovarati. Bolje bi bilo pitati koje su ti Ćopićeve knjige najmanje dobre. Tad bih rekao: Doživljaji Nikoletine Bursaća i Osma ofanziva. Ta dva je romana, reklo bi se, pregazilo vrijeme. Ali i tako pregaženi su dobri. Sretna sam što sam se rodila dovoljno rano da odrastam uz njegove knjige. Žao mi je današnje djece koja su uskraćena ne samo za divnog Ćopića!
Ovi crveni jeste li jednu knjigu osim "kako postati i ostati okorjeli primitivac" pročitali? Sumnjam
Roman nije loš koji si naveo na mnoge se odnosi.Bez obzira na nacionalnu pripadnost.
Jedan od najvećih pisaca ovog podneblja. Ko god je pročitao ijednu njegovu pripovjetku zna da one nisu pisane prvenstveno djeci. Ono što je meni fascinantno da dijete njegovu priču razumije na svoj način a odrasli na svoj. A koliko znam od njegovog djela samo je "Bašta sljezove boje" bila u čitankama, ako i nju nisu izbacili.
E, moj Branko sve ovo poslije rata su nam "Magareće godine".
...a, nikad dočekati "Odumiranje međeda".... 😉