Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne zelim da pricam sa mrziteljima Bosne i nase kulture. Kakva je vasa srpska kultura svjedoci unistena Vijecnica.
Koje EPOVE bosnak ima??...kako mozes imati ep,kad ti nacija nastala pre deceniju i po!! islam nema kulturu. imas one igre senki djerzelez aliju i slcine ciganije,al to je deo osmanskog repertoara!
Jesi cudan, Maesto! Bio sam u zivo na operama, ali odem na youtube takodjer. Ne vidm nikakvu opreku islama operi. To je jedna prica ispricana kroz pjevanje i muziku. Nas narod pjeva sevdalinku jedan slican nacin, dublji glasovi i dugim dahom ali puno njeznije. Mi imamo epove npr. koji se mogu komponirati u polu-opersku izvedbu na pozornici. Kao sto sam rekao vidio sam kako je Nigel komponovao ovu sevdalinka-operu i zaista je sjajna. Drugo mi Bosnjaci smo pismen narod i volimo lijepo.
AHAHAH JAO BOSNIAK,TO JEST ENGLEZU. VIDEO SI OPERU AL JEDINO NA YOU TUBU.NEMA U MUSLIMANA TE TRADICIJE IMA JEDNA PRICA IZ 18 VEKA,KAD SU DIPLOMATE OSMANSKE ISLE U BEC NA NEKU OD OPERA. I PITALI IH STAIM SE DOPALO,A ONI ODVALE...DA IMA JE NAJZANIMLJIVIJI DEO BIO,STIMOVANJE ORKESTRA PRED POCETAK OPERE.
Znas sta ja sam bio na dosta opera u velikim gradovima poput Parisa i Londona. Cijenim operu i nemam nista ni protiv koga. Kultura je kultura. Ipak mi imamo respekt prema drugima. Necu da klevecem nikoga. Pogledao sam na Youtube-u jednu izvedbu opere u stilu sevdalinke. Ne samo da je dobra vec predobra. Ima ritam sto mnogo opera nema. Ritam rijeke koja klokoce kroz bosanska brda. Predivno!
TI VIDEO ENGLEZA,MOZDA KAD SI PRAO SUDOPERU,PA MISLIO OD PAKIJA ILI NEKOG JAMAJCANINA DA JE ENGLEZ AHAHAHHAHA GOTIVE VAS PRAVO SVI,GOTIVE MUSLIMANE,KO LEK STE DOBRI! NEGO ZANIMLJIVO KAD SE OKUPI U SALI SVA BALYSKA EKIPA U SREBRENICI,MORACE DA DRZE OTVORENA VRATA OD SALE,KOLIKO CE BAZDITI LOY. KAD SE OKUPI EKIPA BABA U DIMIJAMA,PA KAD KRENU KOMENTARI I SALVE DIRIGENTIMA HOCE LI SE POZDRAVLJATI BRAVISSIMO ILI TEKBIROM!
Moras da razlikujes obicne Engleze i njihovu vladu. Obicni Englezi uopce nemaju utjecaj na vladu i njihove odluke. Obicni Englezi osudjuju genocid u Bosni i znaju sta su uradili Srbi. Srbi su bad guys za njih. Oni isto tako podrzavaju Palestince jer znaju sta se desava tamo. Osim toga Engleska je jedina u kojoj se crnci i muslimani mogu osjecati slobodno, za razliku od ostale Evrope pa cak i Bosne gdje postoji diskriminacija prema muslimanima. U Engleskoj su svi ravnopravni. Gay ljudi npr. imaju prava da stupe u civilno partnerstvo.Ne volim da iko prica ista protiv Engleske dok se ne osvjedoci ko su i sta su. Ima nepravde svugdje ali ipak su korektniji nego mnogi.
samo mi nemoj britanaca vise , ili ti engleza,,, oni gdje docu tu ni trava ne raste,,,, enlezi out,,,
jesu li \"razlike u razdoru\" ili \"razlike u rusenjima\"?