Nakon odustajanja FTV-a
0
BHT 1 novi medijski partner SFF-a?
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Problem FTV-a je da je ta televizija sacuvala svu opremu koja je prezivila rat a onda je sve prebaceno u vlasnistvo BHT-a tako da je FTV ne posjeduje nista vise - ni prostor (podstanari su BHT-u), ni tehniku (iznajmljuju od BHT-a) ni ljude za tehniku (firma za sebe unutar televizije cije usluge koriste i FTV i BHT). FTV posjeduje samo novinare. Sve ostalo su im uzeli i kad se tome dodaju korumpirani novinari (Kaletovic & Co) koji su izmuzli budzet FTV-a, onda ne cudi odluka da se vlastita produkcija mora smanjiti za 30%. Zbog toga je i doslo do gasnje emisija.
Dati šansu BHT 1. Tu televiziju treba graditi!
smatram da BHT treba dati sansu ... jer ako zelimo drzavu trebamo i jaku drzavnu televizuju a to je BHT i hvala bogu da su reagovali i prihvatili se necega zanimljivog a ne samo sport, sport tj fudbal utorkom, srijedom, subotom i nedeljom :S
FTV ne konsoliduje finansije nego ukida emisije tj ukida program... Svako dobro BiH, pozitivna geografija, lud zbunjen..., djeciji program i jos mnoge emisije su \"ukinute\" zbog odluke sadasnjeg direktora koji je odlucio da stedi na programu... to je zalosno jer FTV je bila jedna dosta dobra tv koja se mogla gledati koja je imala program gledanost a sada nazalost ostaje samo Duska Jurisic i Dnevnik.... za godinu dana ako ne i prije ftv ce biti na nivou PTPC-a a Bht ce da pruzme primat u gledanosti jer mnogi programi kao i SFF prelaze na BHT.... zaista mi je zao FTV ali kad su tako odlucili nek poluobrazovani i \"\"\"Menadzeri\"\"\"\" jedino se nadam da nece jos dugo :)
koji je to Sarajlic? i sta studir au Zg?
Cemu upitnici u naslovu, kad je vec odavno objavljeno da je BHT1 novi medijski sponozor, sto je potvrdila i Emina Ganic u emisiji Konacno petak.
Naravno da ne moze FTV ucestvovati nigdje kad su im pojedinci ispraznili budzet na duze vrijeme. Prvo su Kaletovic i ekipa gledali mjesec dana utakmice po Svici i Austriji, pa se gdinu Sarajlicu placao privatni fakultet po zagrebu u visini desetina hiljada km a svakodnevno novinari, snimatelji i ekipe po Sarajevu hodaju taksijem od snimanja do snimanja zato sto idiotni menadzment FTV-a nije u stanju naci jeftinije rjesenje - dva-tri vozila i isto toliko vozaca. Ali ne, bolji je tal koji imaju sa lokalnim taxi preduzecem