Kultura
0

Banja Luka: U ponedjeljak prva klapa serijala "To toplo ljeto"

FENA
U Banjoj Luci će u ponedjeljak, 19. maja, početi snimanje prvih epizoda televizijske serije "To toplo ljeto“, zajedničkog projekta Vlade Republike Srpske, RTRS-a, kompanije PINK i Agencije "MM" iz Budve.

"To toplo ljeto“ je igrani televizijski serijal od deset cjelovečernjih epizoda u žanru poetske komedije.

Ova serija nastala je na tragu svojevremenih kultnih serija kao što su bile "Grlom u jagode“ Radio televizije Beograd ili "Naše malo misto“ Radio televizije Zagreb, istakla je Nataša Petrović, PR manager serije, navodeći da će se na humorističan i povremeno sjetan način oživjeti neka minula vremena i zanimljive sudbine ljudi.

Petrović je naglasila da je "To toplo ljeto“ prva serija koja će se sa osmijehom i sjećanjem posvetiti Banjoj Luci i po mnogo čemu značajnoj i prelomnoj godini, 1968.

Ovaj ambicizoni projekt, kako je istakla, prvi takve vrste na ovim prostorima, radi se po scenariju Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića, muziku će potpisati Momčilo Bajagić Bajaga, direktor fotografije je Veselko Krčmar, a pored Milutina Mime Karadžića, Mladena Nelevića, Bore Stjepanovića, Andrije Miloševića i Dejana Lutkića, preko trideset uloga tumače prvaci glumišta Banje Luke i RS-a.

Serijal je namijenen medijskim prostorima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore.

Vlada RS-a sufinansira projekat s 200.000KM, ali kako je ovaj iznos tek nešto oko četrdeset posto potrebnih novčanih sredstava, Televizija PINK i RTRS učestvovat će s produkcijskim i kadrovskim kapacitetima.

Serija će koštati oko 500.000 KM.