Fanovi ipak žele svoj primjerak
1

Kritika dočekala "na nož" prvi roman za odrasle J. K. Rowling

Klix.ba
J. K. Rowling (Foto: Arhiv/AFP)
J. K. Rowling (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon što joj je serijal o čarobnjaku Harryju Potteru donio svjetsku slavu i milione na računu, spisateljica J. K. Rowling okrenula se pisanju romana za odrasle.

Dugo očekivani roman "The Casual Vacancy" kritika nije dočekala s istim pohvalnim riječima kao što je to bio slučaj sa romanima o Harryju Potteru.

"Nažalost, stvarni život koji Rowling donosi na ovim stranicama je toliko banalan, tako depresivno šabloniziran da je 'The Casual Vacancy', ne samo razočaravajuća, nego dosadna knjiga", napisao je Michiko Kakutani u New York Timesu.

David Ulin, koji piše za LA Times, smatra da je roman dvodimenzionalan dok britanski Daily Mail piše da "The Casual Vacancy" neće doživjeti slavu prethodnih djela britanske autorice.

"Ne, osim ako ne želite imati više od 500 stranica nemilosrdnog socijalističkog manifesta zamaskiranog u književnost", napisao je Jan Mior za Daily Mail.

No loše kritike u SAD i Velikoj Britaniji nisu utjecale na prodaju. Obožavatelji J. K Rowling hrle u knjižare po primjerak njenog prvog romana za odrasle, a prodavači zadovoljno trljaju ruke.