Autor horor romana
8

Stephen King otkrio jednu od najboljih ideja za knjigu koju nikada nije napisao

A. B.
Stephen King (Foto: EPA-EFE)
Stephen King (Foto: EPA-EFE)
Poznati autor horor romana Stephen King na Twitter profilu je otkrio ideju koju je nekada davno imao za knjigu koju nikada nije napisao. Veliki broj ideja i jeste potreban da bi se takvo nešto ostvarilo, zbog čega i jeste pojedine morao odbacivati, ali je s fanovima sada podijelio onu koju smatra najboljom među neostvarenim.

Indy 100 piše da je Stephen King na Twitteru pojasnio kako je zamislio roman o Jasonu Voorheesu, ubici iz horor serijala "Petak 13", pod nazivom "Ja Jason".

Kako je naveo, pripovijedanje bi bilo u prvom licu, iz Jasonove perspektive čija je sudbina začarani krug u kojem on ubija tinejdžere na kampu Kristalno jezer, koji mu se na kraju "obiju o glavu", a onda se ponovo rodi u na istom tom jezeru i sve kreće ispočetka.

Poenta je da se sazna njegova motivacija za izlazak iz tog kruga i način na koji se ovaj ubica nosi s tim što ga snalazi.

King je napomenuo da ovaj roman "najvjerovatnije" nikada neće napisati uprkos tome što je veliki broj njegovih fanova na Twitteru oduševljena idejom.

Kao glavni razlog je naveo sve pravne procedure koje bi morao proći kako bi dobio prava na Jasonov lik.

Podsjetimo, serijal "Petak 13" trenutno ima 12 filmova od kojih je posljednji iz 2009. godine bio reboot ili ponovni početak priče.

Prvih osam filmova je snimljeno pod pokroviteljstvom kuće Paramount koja je zatim prodala prava kući Warner Bros, a koji je naknadno dio prava vratio Paramountu u okviru većeg dogovora.

To sve znači da bi Kinga zaista čekao pravi izazov kada je riječ o ostvarivanju prava, ali ukoliko se uzme u obzir o kakvom autoru je riječ, postoji mogućnost, da bi naišao i na olakšavajuće okolnosti.

On vjeruje da ako ikada bude došlo do ostvarenja ove ideje, neizbježnu filmsku produkciju bi trebala naknadno raditi Blumhouse, producentska kuća iza modernijih horor ostvarenja Get Out, The Purge, The Invisible Man i Paranormal Activity.

Stephen King je inače jedan od najprodavanijih autora današnjice čiji opus trenutno obuhvata više od 60 romana i više od 200 novela i priča.