Humanitarni spot
20

Kampanja za suzbijanje malarije prikazala Davida Beckhama 30 godina starijeg

E. Sk.
Žestoki borac za suzbijanje malarije, bivši nogometaš David Beckham, našao se u novom promotivnom spotu koji potiče izlječenje što većeg broja ljudi od ove zarazne bolesti.

Za potrebe ovog humanitarnog spota Beckham se prepustio u ruke stručnjaka, koji su ga digitalno prebacili u daleku budućnost.

Prikazali su ga u dobi od 70 godina, sijedog i s brojnim borama po licu. Kampanja koja se zalaže za suzbijanje malarije, pod nazivom "Malarija mora umrijeti, kako bi milioni mogli živjeti", brzo se našla u svim svjetskim medijima i izazvala pažnju javnosti.

Spot je zamišljen tako da prikazuje Beckhama u 2050. kada je malarija navodno potpuno nestala sa Zemlje te više ne prijeti nikome, piše BBC.

"Borba protiv malarije izuzetno mi je bitna. Doživljavam je jako lično jer pogađa i ubija uglavnom djecu i mlade. Svake dvije minute dijete umre od malarije. Moja djeca su me pitala je li moguće pobijediti malariju. Nastavljajući borbu i radeći zajedno možemo pomoći u stvaranju sigurnijeg svijeta", poručio je 45-godišnji Beckham.

Kampanji "Malaria no more UK", Beckham se pridružio još davne 2009. i od tada je redovno podržava.