magazin
0

Još jedna žena optužuje Polanskog za seksualno zlostavljanje

Sarajevo-x.com
Charlotte Lewis (Foto: AFP)
Charlotte Lewis (Foto: AFP)
Britanska glumica Charlotte Lewis (42) optužila je filmskog režisera Romana Polanskog da ju je u vrijeme kad je imala 16 godina seksualno zlostavljao.

Lewis je na konferenciji za medije održanoj u petak u prisustvu svoje odvjetnice izjavila da joj je Polanski radio isto što i drugoj djevojčici s kojom je imao seksualne odnose 1977. godine i zbog čega se nalazi u kućnom pritvoru u Švicarskoj, a njegovo izručenje traže Sjedinjene Američke Države.

"Seksualno me uznemiravao na najgore moguće načine kad sam imala 16 godina, što je samo četiri godine nakon njegovog bijega iz SAD-a kako bi izbjegao zatvor", kazala je Lewis, glumica koja se pojavila u filmovima Polanskog, a on ju je navodno napadao u svom stanu, javlja TMZ.

Lewis je konačno progovorila jer, kako kaže, želi da američke vlasti učine da se Polanski vrati u tu zemlju i plati za svoja nedjela.

Na ovaj potez navele su je riječi porodice režisera da je slučaj zlostavljanja 13-godišnjakinje "izolovan incident" koji se nikad poslije nije ponovio.

Lewis tvrdi da i danas osjeća posljedice toga što joj je Polanski 1982. godine uradio.

Prema riječima njene odvjetnice Glorije Allred, Charlotte je spremna da svjedoči pred sudom, ali nije spominjana mogućnost da ga tuži.