magazin
0

Ines Tanović nova predsjednica Udruženja filmskih radnika BiH

FENA
Ines Tanović (Foto: Oslobođenje)
Ines Tanović (Foto: Oslobođenje)
Rediteljica i scenaristica Ines Tanović na današnjoj izbornoj Skupštini Udruženja filmskih radnika BiH izabrana je za novu predsjednicu Upravnog odbora.

Od 1988. godine Tanović je član Udruženja filmskih radnika BiH, koja je režirala i napisala scenarij za pet kratkih igranih filmova Krugovi (1987), Ideja (1989), Čovjek S (1991), Sindrom (1998), Bez kalorija (2001).

Prije tri godine režirala je omnibus Neke druge priče, a trenutno priprema svoj prvi igrani film.

Na izbornoj Skupštini izabrani su i novi članovi Upravnog odbora Udruženja filmskih radnika Federacije BiH, a to su: Amra Bakšić Čamo, Zoran Galić, Jovan Marjanović, Danis Tanović, Adis Đapo i Srđan Vuletić.

Upravni odbor Udruženja filmskih radnika u BiH čine: Amra Bakšić Čamo, Zoran Galić, Jovan Marjanović i Srđan Vuletić, dok Nadzorni odbor čine: Adis Đapo, Danis Tanović i Saša Hajduković.

Također, na izbornoj Skupštini danas se govorilo i o potezima na planu prijave Udruženja za licencu i za regulisanje autorskih prava u audio-vizualnom sektoru.

Usvojene su promjene Statuta i akata Udruženja, te finansijski izvještaj i plan rada Udruženja za naredne dvije godine, saopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH.