Film/TV
0

Večeras prva epizoda serije "Krv nije voda"

Sarajevo-x.com
U srijedu, 1. oktobra na TV Pink BH počet će emitiranje serije "Krv nije voda" bh. reditelja i scenariste Envera Puške.

Za sve ljubitelje dobre drame i komedije, ova serija bit će prikazivana svake srijede u 20 sati u okviru nove programske šeme Pink BH televizije.

Glumačku ekipu serije čine Dragan Jovičić, Rade Čolović, Vesna Čipčić, Jasna Ornela Beri, Nebojša Veljović, Dragan Marinković, Rijad Ljutović, Mario Drmać, Marija Omaljev, Nancy Abdel Sakhi, Dijana Jovičić, Aida Bukva, Iskra Brajović i drugi.

Sam reditelj o seriji kaže: “Prebrzo živimo, rascjepkali smo se kao država, po duši, i hoću da pokažem sve mane cjepakanja i sve prednosti razumijevanja među ljudima u ovoj seriji“.

Za sve zainteresovane, evo o čemu će biti riječi: Na adrese određenog broja mladih ljudi širom bivše Jugoslavije dolaze pozivi za dolazak u Sarajevo na otvaranje i čitanje testamenta njihovog oca, kojeg nisu ni poznavali, niti su znali bilo šta o njemu, kao ni o tome da imaju braću i sestre od istog oca.

Otac je bio trgovački putnik, prodavao je knjige širom bivše Jugoslavije i imao je brojne veze i avanture. Advokat ih okuplja u uredu i pušta im video poruku testamenta koju je otac snimio prije svoje smrti.

Da bi dobili svoj dio nasljedja, moraju da žive zajedno 365 dana i ispune zadatke koje je otac postavio ispred njih. U slučaju da samo jedan od njih ne ispuni bilo koji od zadataka svi naljednici gube pravo na nasljedstvo.

Producentska kuća Solid State Productions seriju je snimala u "high definition" formatu, sa dvije SONY CineAlta HDW F-900 kamere, što predstavlja produkcijski novitet na tržištu BiH i regionu, a radi se o najvišem kvalitetu produkcije.