Radna atmosfera
13

U Cavtatu počelo snimanje druge sezone HBO serije "Nasljeđe", nastavak na Korčuli

E.S.
Foto:Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Snimanje druge sezone HBO serije "Nasljeđe" počelo je danas u Cavtatu. Prve scene snimljene su na megajahti Solandge, a sudeći prema fotografijama može se primjetiti da vlada radna atmosfera.

Produkcijska kuća "Ambasada film" u saradnji s televizijskom kućom HBO u Dubrovniku, na Korčuli te u Cavtatu vrijedno je radila proteklih mjeseci na pripremi snimanja druge sezone ove popularne televizijske serije.

Zbog snimanja serijala danas u jutarnjim satima riva u Cavtatu bila je povremeno zatvorena za saobraćaj. Snimanje u gradu Korčuli planirano je od 17. do 20. jula na nekoliko lokacija u historijskoj gradskoj jezgri, uključujući i noću.

Radnja serijala "Nasljeđe", koja je premijeru doživjela u junu 2018. godine, prati život bogate američke porodice, a glavne uloge igraju Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook i Kieran Culkin, mlađi brat Macaulyja Culkina.

Porodica Roy, Logan i njegovo četvero djece, upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. "Nasljeđe" prati njihove živote dok razmišljaju šta ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz firme.