U 3D formatu
98

"Titanic" se vraća u kina u februaru ove godine nakon 25 godina od premijere

L. R.
Kultni film vraća se u 3D formatu (Foto: Screenshot)
Kultni film vraća se u 3D formatu (Foto: Screenshot)
Film "Titanic" se vraća u kina 10. februara poslije 25 godina nakon što je prvi put srušio rekorde gledanosti u kinima širom svijeta.

Povijesno-ljubavni ep Jamesa Camerona narednog će mjeseca još jednom privući pažnju na filmskim platnima, obilježavajući tu prigodu potpuno novim trailerom i posterom. Film koji je snimljen 1997. godine osvojivši tada rekordnih 11 Oscara, trajat će 3 sata i 15 minuta, a bit će prikazan u 3D formatu s velikom brzinom snimanja.

Redatelj Cameron nedavno je izjavio za strane medije da ne može zamisliti taj film bez dvije glavne zvijezde Leonarda DiCaprija i Kate Winslet, koji su kasnije u svojim karijerama osvojili i svoje Oscare. Uz DiCaprija i Winslet, u filmu glume i Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner i Bill Paxton.

Filmska uspješnica držala je prvo mjesto u box-officeu 15 uzastopnih sedmica i postala film s najvećom zaradom svih vremena, koji je držao rekord do Cameronovog filma "Avatar" iz 2009. godine.

Osim zarade na kino blagajnama i osvajanja Oscara, "Titanic" je privukao pažnju na skladatelja Jamesa Hornera i baladu Céline Dion "My Heart Will Go On" koja je postala planetarno popularna.