"Vrhunac" tehnologije
30

"Titanik" je ponovo hit na mrežama zbog jedne scene: Ovo ne biste primijetili na kaseti

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Kultni film iz 1997. godine "Titanik" posljednjih dana ponovo je popularan na društvenim mrežama, a na TikToku je jedna scena privukla posebnu pažnju.

Naime, jedan od korisnika spomenute društvene mreže podijelio je scenu koja je djelovala toliko "lažno", a mnogi su bili šokirani da je nisu prije primijetili.

"Gledala sam 'Titanik' milion puta i tek sada, kada sam bolesna ležala kod kuće, shvatila sam koliko je ova scena lažna", navedeno je u opisu snimka.

Scena sa snimka dešava se netom nakon što je Titanik isplovio. Kamera prikazuje putnike na palubi - koji su kreirani uz pomoć računarski stvorenih slika (CGI).

@jessveraaa mind blown 🤯 #titanic ♬ original sound - jess 🦋

Dok je ovaj metod nekada bio prilično popularan, uzevši u obzir današnje mogućnosti specijalnih efekata koji čine da scene djeluju realistično - ova scena je mnogima bila smiješna.

"Ne bi to primijetili na kaseti", "Naše moderne televizije uništavaju stare filmove", "Kad je Titanik bio u kinima ovo nismo primijetili jer je to bio vrhunac tehnologije", bili su samo neki od komentara.

Spomenuti video je pogledan skoro 20 miliona puta na TikToku, a mnogi su pisali kako sad moraju ponovo pogledati kultni film.