Bh. sci-fi serija
215

Timur Makarević u Travniku počeo snimanje serije "Komar"

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Filmska ekipa Centra za savremenu umjetnost Sarajevo koja se trenutno nalazi u Travniku počela je snimanje serije "Komar" čiji je kreator Timur Makarević, a režiju potpisuju uz Makarevića i Vedran Rupić i Una Gunjak.

Da je Travnik jedinstveno živopisno i pitoreskno mjesto koje nadahnjuje i inspiriše na svakom koraku, potvrđuje to i filmska ekipa koja se trenutno nalazi u Travniku.

Kako su kazali iz Travnika, ovih dana u njihovom gradu se po prvi put u modernoj historiji snima TV serija pod nazivom "Komar".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kako bi im boravak i rad u Travniku bio što ugodniji i ljepši, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je sa saradnicima posjetio filmsku ekipu te ih počastio tradicionalnom slasticom - baklavom.

Kako je kazao Dautović, Općina Travnik daje bezrezervnu podršku kulturološkoj misiji kroz popularizaciju savremene umjetnosti, kako bi travnička pozorišna scena dobila mjesto kakvo zasigurno zaslužuje, s obzirom da je kako je istaknuo, Travnik iznjedrio brojne umjetnike, travničke dramske amatere koji su u prošlosti bili priznati ambasadori Travnika.

"O mjestima koja nakon prikazivanja serije uvijek dobiju poseban značaj i 1500 noćenja te mnogim drugim turističkim blagodatima ćemo po završetku aktivnosti", kazao je Dautović.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Snimanje scena na području šireg dijela Travnika i okoline planirano je da se realizira do 04. oktobra 2023. godine, a oko 150 Travničana u ulozi statista učestvuje u snimanju, koji su uglavnom mladi ljudi za koje je, kako je rečeno, ova aktivnost neprocjenjivo iskustvo.

Makarević je naglasio izuzetnu saradnju, kao i odlične uvjete za snimanje te naglasio da je travnički kraj sa svim svojom prirodnim raskošnim blagodatima idealan za snimanje i prezentiranje na filmskom platnu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Riječ je o igranoj seriji koja ima elemente misterije i naučne fantastike, a čija je radnja smještena u Srednjoj Bosni, gdje pod misterioznim okolnostima nestane autobus sa putnicima.

Projekat producira Centar za savremenu umjetnost SCCA pro ba za BH Telecom i BH Content Lab.